Gått (mot) Nya Året med Nikki

På tur hela familjen! Endast broder Boris som saknades med då fick jag hålla låda själv ..och det gjorde jag verkligen😂
 
Drängen höll i mitt snöre och jag tror jag lyckades hugga honom i alla fall 13 och en halv gång, typ ryggen, örat, kinden, nacken, luvan och sen tänkte jag att jag kan gå med mig själv och tog snöret  men nä där blev drängen sn'e.. Märklig typ..
 
Broder Exito fick tvåbening på rygg och broder Tyr hade idag Mia i snöre oooh den sölige korven som han njöt av lugnet (troligen för det var långt från mig)
 
Två dagsvandringar och fyra ökennätter innan vi kom fram till drickepaus sjön, och va skådar mitt norra öga?!!! Ja ikke vet jag men vattnet hade en ytspänning from hell.. Så inget champange för oss.. Snopet..
.. Och vi sökte vidare efter champange .. På samma håll..
 ..och på..mmm.. Väldigt olika håll..samtidigt...
 
 
...Och där var semestern slut....
 
Matte bytte kläder på oss och så fick jag bära på henne.. tyvärr var hon nöjd och glad så jag bet henne nog inte tillräckligt idag..
 
Så! I morgon har man födelsedag! Undrar hur många skopor lucern man kan tigga till sig?!
 
 

Handhästhandboken med Nikki..

Brorsan och jag var på tur med tvåbent.
Jobb är inte hans grej eller fel.. Hans jobb är att vakta hagens gränser, vakta höbingens gränser, vakta sin personliga gräns, att se till att alla håller sina personliga gränser ytterst personliga..ja! Personligen för honom då Så han kan få bestämma..
Men jag ger igen så fort jag kan.. Nu bor vi inte i samma kuppe längre men vi besöker skogen tillsammans, jag då i snöre och bror med tvåbening.. Som den lilla hugghumla jag är, tetas jag med bror så till den milda grad att han svarar med ännu mer hugg och kast varpå tvåbening sitter där och vrålar - SLUUUTAAA!! 
 
Hyyysteriskt roligt!!!😂
 
 Aaah! Man blir bara mer och mer "påtänd" av adrenalinet som flödar.. Hugg, bett och tvärkast hör till handhästhandboken så vet ni det och igår  skrev vi in en ny regel i handhästhandboken.. 
 
Regel 248 
Tränsavfall
Fall av träns eller nått i vägen
 
Träns är en biprodukt endast för tvåbenta som stödhjul..alltså mest i vägen, i vägen är allt som finns i din väg, din väg ska va rensopad, den väg som inte är rensopad måste ju något va ivägen, alltså nått avfall.. O för att se till att nått faller av plockar du rvåbenings hästs träns, snabbt! (Du skulle hört vrålet, maj Gadd jag gnägga hysteriskt😂😂👍!
Dubbla poäng om det sker i högre fart än skritt, trippla om tvåbent blir ett avfall med tillhörande ljudnivå över 115 decibel..
 
Frågor på det??!
 
 

 
 

Snart två burkar Alkagreens..

 
 
Nu har Nikki snart ätit 2 burkar av det gröna Guldet Alkagreens. Vi väntar fortfarande på bakslag men vi kan inte se några än iaf. Vi har testat  att ge honom hö i hörnan i boxen igen, vissa gånger blir han röd i ögonen och några gånger inte, men allmäntillståndet för övrigt har ej förändrats (vilket det gjort innan)
Svullnaden i frambenen är fortfarande borta, nu helt borta. Han kan stå inne i flera timmar (storm) utan att svullna upp.
Svullnaden över länd (mage/njurar) har nästan lagt sig, bara litelite om man ska va superpetig...
Pigga glada ögon, rest nacke och ett allmäntillstånd som är normalt med småbus, tetig och sista ordet.
Som vi misstänkt har det än så länge ingen effekt på PSSM (och inte därför han äter Alkagreens utan det är för allergin) men det skulle varit väldigt trevligt om det hade funkat. Lite nattfrost så var stelhet i musklerna tillbaka menmen, det känns lixom inte alls besvärligt utan det vet vi att det händer och försöker anpassa så gott det går och ser till att han har lösdrift och skrittbandet om ridning inte funkar, alt går som handhäst till Tyr.
 
Jag kommer fortsätta ge honom Alkagreens tabletter under vintern för det är ju som så, att man måste boosta kroppen med näring för att den ska klara av pressen när den kommer. Naturmedel bör tas under lång tid. Man brukar säga att det tar minst lika lång tid som man varit dålig, att bygga upp sig igen.
Våren är  avgörande för hur bra det kommer fungera på pollenallergin.
 
Nu vet jag också att en fb-bekant (kan man säga så när man pratar med en glad tjej som man aldrig träffat IRL?) testar Alkagreens till sig själv och upplever en förbättring. Det är fantastiskt för hennes del med! Hoppas också det håller i sig.
 
Någon som vill veta mer kan söka på denna adressen http://www.alkagreens.se
alt kontakta mig på ljungagard97@gmail.com
 
Jag är så hysteriskt tacksam över att jag sprang på den här ekologiska mirakeltabletten,
Det såg otroligt mörkt ut för honom och vi var säkra på att innan jul skulle det vara himlafärd,  för så hängig, apatisk och la huvudet i famnen på en och tryckte det in i magen på en, blundandes stå och bara försvinna in i sig själv. Det minns jag att jag såg första gången på en träning på annan ort. När passet var avslutat, stängde han in sig i sitt eget lilla rum och försvann. Jag notera det och har funderat över det. Sett han gjort det under våren igen när han börja tycka ridningen var jobbig och innan han börja gå omkull "utan" anledning. Det är dom små signalerna man måste lära sig och det tar tid ibland att lära sig vissa hästar. 
 
Mycket skuldkänslor bär man som hästägare. Man önskar man visste bättre, att man aggerat snabbare, att man varit smartare. -Om jag bara.. cirkulerar ständigt i huvudet. Ingen är Gud och man gör så gott man kan, alltid..och det betyder också att man måste veta när det är dags att släppa taget..
 
Internet är en fantastisk tillgång för information och man får inte glömma sina vänner som stöttar så tack alla som finns där för oss och jag vet ni hejar på för att detta ska gå vägen.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i
Taggar: alkagreens, häst, hästallergi,
Visa fler inlägg