S som i Ssååå gott

Eldningsdag!
Väntat hela året på att bränna ner bräsket på högen. Det brukar brinna i en vecka ungefär. Stefan har nu tre dagar på sig att va eldvakt.
 
Att det finns eld nära undgick inte humle o dumle dvs Exito o Uffe. Iberiska nerverna truddeluttade Vaahaarrning!! hade de kunnat skrika, hade de hörts till Malmö.
 
Men de är lika goa för när de kom ur stallet o såg elden var de ok.
 
Eftersom jag drabbats av discobråk.. jaha! Du undrar vad de är? Ett mkt häftigare namn för diskbråck som låter så förbaskat beiget. Jag menar, smärtan ligger ungefär i samma grad som föda barn, ska man nu drass med skiten kan de väl få ett roligare namn tycker jag!
 
Jag försökte göra slut med disco i går men hen gillar tydligen mig. Så disco hängde i livremmen med ut i rundcorallen med Uffe. Det känns helt omöjligt att rida med ett helt jävla disco asandes (läs smärta from hell) i byxan så det fick bli lite frihetsdressyr. Inte min grej men ack vad det är Uffes grej! Så jag har bokat oss till träning i juni för Frida Schaffer som i sin tur tränar o är tränare på Horse Vision i Hällekis.
 
Kära lilla häst vad älskar dig. Tänk om alla hästar varit lika rara, lätta o snälla som du❤️ Att ingen köper denna lyxhäst, får faktiskt de skylla sig själva.
 
Exito gick en runda på skrittis. Han fick två kortare pass i går. Ett uppsuttet med disco o allt. Kändes inte alls lika vinglig som innan behandlingen. Men så klart mkt kvar men vi tar det lugnt. Ett kort kvällspass med skolhalt o start till trav övergång o japp, kastet han gjort efter olyckan vid övergång verkar snart va borta så vi fortsätter träna mark som vi gjort hittills.
 
Tyr har blivit vårt hagsmycke. Vår älskade Tyr. Idag för 6 år sen talade facebook om att det var första gången jag hoppade upp o satt på honom själv. Att resan skulle va över så snabbt.. för en idiot.. vi kan inte ens tänka tanken det värker så i själen av hatet.
 
Tyr kommer få det lyx sista tiden. Bara det bästa tills........❤️ Vår stjärna.. hur ska vi klara oss utan dig..😔
 
Eftersom ligga ner inte går, sitta går inte heller, är det att röra sig som funkar. Då kör jag en lugn aktivitetsdag inne en stund.
 
Varför köpa Nutella när man kan göra egen snabbare än du kör ner till byn, står i kö o köra hem igen?
Preeecis o för att kunna äta det oxå så gör jag den själv. 1000 ggr godare, snart uppäten.. ooouuppss..
 
Ett par chokladmuffins fick de oxå bli. Som vanligt glömmer jag dadlarna på toppen!!
 
Jag har sååååå mkt lingon i frysen, så mkt att jag knappt vet vad jag ska göra av allt!
Vi kör lingonvatten, rårörda lingon till allt från pannkakor till soppa. 
Då kom jag på! Jag har glömt att testa göra fruktremmar. Kan offra några lingon om det inte funkar.
Så nu är det fruktremmar på gång med lakritssmak. Himmel så gott det smakade på skeden. Det måste bli en lyckad kombo.
 
Som du märker äter jag otroligt god mat, jag har lärt mig alternativa vägar att äta mig mätt varje dag. 
 
Nu ska jag ut o så lite i mina pallkragar som gapar tomma! 
 
Himmel!! Glömt o ta ut mina hallon o blåbärsbuskar! 
 
 
 
 
 
 
 

Typiskt

Gah! Landet upp o ner.. Ska erkänna jag har otroligt svårt för hästeri-biten just nu..eller..varit så sen olyckan.. tappat lusten.. Ingen stridsgnista kvar o jag är inte begåvad med att ha folk runt mig som sparkar på mig för att ge mig en elektrisk impuls utan de får jag allt göra själv..
 
SÅ!! I väntan på att bli sparkad av sig själv i baken hittar man på annat, här i massagestolen som just tar hand om kroppen.
 
Typiskt för hästfolk har jag kommit på är några saker som inte finns..eller upplevs hos icke typiskt hästfolk..
 
 Följ med i mitt andra vs hästfolk tjatter
 
 
Andra har svett i o på sina löpar tights efter morgonlöprundan. Klappar sig på brösten för en inre meditativ självboost.
 
Hästfolk har morgonbåset hängandes utan att ens reflektera över det i brallan, bh:n, håret, hela vägen in. Svett finns fast från hökassar o mockning 75 m från ytterdörren. Klappar Brunte omsorgsfullt för boost inför kvällenslektion i managen. Brunte måste veta han ä bra serru! Så går han bättre..
 
 
Andra går till läkaren, käkar små vita/gröna piller o gör sjukgympa, tar några dagars sjukskrivning o gärna påpekar vid möte att det är fruktansvärt vilken smärta den där axeln gör efter lagt golv i lillens rum i helgen. Hur ska de gå med golfandet denna vecka?! Wha?!!
 
. Hästfolk snor hästliniment o salvor, mockar en extra box, sopar ett varv till. Rörelse ska ju va bra sägs det o lite smärta har ingen dött av.. Wiplash, diskbråck, hjärnskakningar värre än en boxare, brutna tår.. Sluta gnäll o kavla upp armarna!!! Du rider väl inte med diskbråcket???? Hmmm??!
 
 
Andra äter två frukter om dagen. Bra för magen med fiber men ack iiinte mer fruktos, skadar figuren. Vinare fredag, ölen på after work är vin o öl.. Ungefär som att fiskpinnar växer i frysdisken o äggen kommer upp ur kartongen.
 
Hästfolk snor till sig äpple, morötter, havrekluttar ur fodersäcken till frukost, finns sällan pengar eller tid för den delen att äta frukost. Mer frukt o grönt till Brunte, ju mer till ägaren.  Socker i mängd JA TACK!!! 
 
 
Andra har blomster o tingel i fönsterkarmarna. Lägger ner tid vid städning på att flytta varje pinal omsorgsfullt fram/tillbaks på prickedicken exaktemente samma ställe det stod från förra veckans städning.
 
Hästfolk har.. om de nu ens har några.. fönsterdetaljer som påminner om hästeriet. Som en snuttefilt, så det iaf känns som Brunte bor med inne i huset.
Det är även en täckmantel för att vi absolut inte har gröna fingrar o maskar att varenda jäla blomma som kommer in i huset kommer lika fort ut torr o vesen i likkistan sopkassen.
Städa? Ja.. ok.. skulle microduken åka fram ska den bannemej kunna dras i ett drag utan att lyfta en endast grej. 
 
 
Andra sparar på gammelmormorssystersfastersbrorskusinbarns handvävda duk, som minne. Tänk vad de kunde förr!!
 
Hästfolk sparar gamla träns, bett, sadlar inomhus som minne. Tänk! Vad de kunde förr!!
 
 
Andra har mattor på golvet för att få hemtrevligt. Glatt stökar man runt för att inte kliva på franskanten så fransarna skulle råka ligga huller ombuller. Dammsugas, piskas, byts ut, akta!!
 
Hästfolk har ant mattor för att samla skiten som följer med skorna in när man bara ska hämta bilnycklarna som råkat hamna på sketan som ligger tvärs genom hela huset. Ta av skor inkl chaps? E du gaalen??
Eller inga mattor så skiten lätt samlar sig vid vägg/golvkanten, varpå det går förbaskat snabbt att hämta blåa snabeldraken o springa ett stressvarv i ytterkant, helst stallklädd så håret från i förrgårs ytterrocksborst av Brunte glatt hänger o fladdrar. Hepp!!
 
 
Andra köper dyra djursängar. Känner sig stolta. Tar hand om sitt djur. Går een långrunda om dagen o dyrt pelleterat foder som vetten rekommenderat.
 
Hästfolk ... har ingen talan. Djuren tar plats inomhus. Helst på din favoritplats. Ett vitt fårskinn värmer gott o skiter i vem som städar.. Städar?!? Har hästfolk tur får vi sitta på golvet i väntan på att djuret tröttnat att höra På spåret Christan Luuk o gladeligen förpassar sig till köksavdelningen.
Mat i form av färskfoder eller ett koben från förra årets slakt slängs ut i trädgården. 
Ute hela dagen, lite som ett ur o skur-dagis, inget väder är sämre än en nytvättad päls tåler så tvätt av hundpäls sker endast på sommaren, övrig tid impregneras i hästboxarna medbajs. Katt badar i gruset.
 
 
Andra midsommarpyntar, höstpyntar, vinterpyntar, vårpyntar, allt enligt senaste tränden o gör grannen-gör jag-attityden. Glatt o stolt!!
 
Hästfolk kan dra en sill o en nubbe snabbt i halsen tack o hej nu är de tävlings dags-attityden. Julpyntet sitter uppe året om dvs en tomte i ett hörn, har man tur kan duken från tre år tidigare råka dyka upp i en kartong på loftet när man letade efter ett par stigbyglar, så då kan den få fånga några smulor ett tag.. typ till midsommar..
 
Pynt.. nä..
 
Hästfolk kan ibland ha turen att ha fantastisk släkt som haaar gröna fingrar, o den tur har faktiskt jag!❤️
 
Igenkänningsfaktor??!
 
Visa fler inlägg