Mord på Ljungagård

 
Regn regn hemskt mkt regn.. bara Miimo som jobbar i obehindrad takt. Stackars robot... undrar om han blir utnött? Finns det robotrullstolar eller rullatorer när han blir sliten?
 
Uffe ville jobbs idag men Exito var mentalt nöjd. Uffe ska vila mer så ingen hästig dag i dag i regnet. Regnkläderna var inte impregnerade ordentligt o Emma behövde mig så saken var kotlett.
 
Suttit några timmar o redigerat text på hemsidan, men oxå skrivit infoblad som ska va idiotsäkert, uuffh så trött man blir i pallet🤕. Vi har verkligen hunnit kapp nu o har koll på allt som rullar. Två v fram är det kaos men nu kan vi ta oss genom kaoset utan att "dö" på kuppen.
 
 Dö va de ngn annan som gjorde på köksbordet ikväll. Ett lamm kom lastat från en granne längre bort. Det blev kvällsmord av en Gotlänning.
 
 
Make up artisten gjorde färs, fantastisk färs!
 
Nu testar vi matenzymer för att se omvi kan äta mer varierad mat. Första dagen idag så ingen info än. Återkommer i ärendet.
 
Nobbe huttra idag i regnet. Det blev både vibb o värmelampor för honom idag. Tävling i morgon. Lycka till Nobbe!
 
Det mest jobbiga idag var utskällningen på Försäkringskassan och planläggningen med Arbetsförmedlingen för Simon. Vi hade möte med Af i tisdags men fick halvt kalla handen. Igår torsdag körde båda myndigheterna rakt över Simon, vilket vi specifikt förklarade två dagar tidigare absoluuut inte fick hända. Att styra upp sånt nöter på en.
2017..jag vet inte vad jag ska säga... 🤔..ingen av dessa instanser vet ett skit om att bemöta människor med speciella behov. Sååå ledsamt att inse..Inget har förändrats.
 
 

Norah träning

 
I väntan på att Norah skulle komma, harvade Simon ridbana o vi vibbade, gick lite på skrittis för att sen ta en 20 min skogspromenad. Lite gott i magen behövdes. Så klart sträcka på halsen o slå på stortrumman behövdes oxå övas på.  
 
Frågan vad vi ville öva på är i vanliga fall svår att svara på.  Men för en gångs skull visste jag svaret (min fråga). Hur tar vi oss vidare från skolhalt o framåt i rörelse med bakbensaktivitet o hjälper honom att träna upp bålen så den blir stark igen o inte vill falla tbx i rotation?
 
Norah är fantastiskt duktig på att inte ge instruktioner hela tiden utan man får visa var man är just nu, basic, sen korta instruktioner o så får man försöka testa sig fram. När man testat o hon ser man inte riktigt får kläm kommer en enkel instruktion o sen försöker man igen. Det krävs ett högt egetintresse o ha suget att göra om göra om o göra om.
 
Norah passar mig riktigt bra just nu att träna för. Hon är så kul o säger :
- o så bara sätt honom där..
o jag bara:-va? Hur dåå? 
-Tja! Testa! Tro på dig själv!
 
Blev nästan tårögd. Det var det bästa någon sagt till mig på länge.. Tro på dig själv..
 
Exito var en stjärna. Helt otroligt fantastiskt duktig! Han visade allt han kunde. Arbetsvillig till 1000. Så kul det var. 
Vi övade på öppnor o slutor för hand, att växla mellan i ett flow lixom, var jag skulle befinna mig. Vi testade så fram o back fanns, vi visade såklart hur bra vi kunde göra skolhalten o sen att vi kan vifta på frambenen😂. Detta knöts ihop med att testa lite tramp vilket Exito hellre ställde sig men några tramp blev riktigt jefla bra. 
 
Visade att vi inte riktigt har kontroll i longering (Exito vill helst göra kovändningar) men gick ok. Från där göra öppna rörelse men va 2-3 m från o göra halt o sätta honom, utan att röra honom. 
-Bara gör det! 
-?!??&&kr??🤔
-Tro på dig själv!
 
Exito var helt toppad att få va i centrum! Sååå nöjd. Det var inte han som inte visste, han visste precis. Det var jag som inte hängde med.
Ett sånt kraftpaket han är. Vilken lycka att se honom.
 
Nu ikväll hängde han som en åsna igen, sååå trött.. med all rätt. 
 
Uffes framben fanns ingen svullnad men liten reaktion vid palpulation. Ingen smärta bogar el länd idag. Vad han än gjort är det inget gammalt eller katastrof men kommer inte ridas på några v för att minimera skaderisken. 
 
Vibbad o kylt benet. I morgon blire pharmalighten. 
 
Simon o Stefan gjorde klart boxarna ikväll. Gummimattorna lades in o såå braa det blev.
 
 
Nu kan kusarna slippa kall o hård betong när rena spånen flyttar sig.
 
I morgon kontorsjobb igen med bästa chefen ever❤️
 
Stylebyschatz.com
 
 

Två steg fram o ett tillbaks

 
Igår gick jag i mössa o vinterjacka på morgonkvisten o vaknar till denna temp idag👍👌..
 
Emma, Athena, Exito o jag tog en morgonpromenad till sjön. Exito vattentränas. De gör han flitigt m frambenen så hela jag var dyngsur o vatten fyllt högerdojjan till bredden. 
 
Efter en stund vi vandrat i vatten började han själv pressa vatten. Aldrig gjort innan men bara ett gott tecken.. om man inte kallas Mr Humble-not då..
 
När jag tyckte vi var klara, innan han blivit trött.. tänkte jag..host.. gick vi upp ur vattnet o hem avslappnat.. tänkte jag..igen.. tänkte..
 
Det är ju så att universum hör inte ordet inte.. nånstans hördes inte, inte.. 
 
Men hela Rössjön hörde en Janet skrika:- Neeej! Lääägg aaaavvvheee!!! Gåå frrraaaam! 
 
Mr Humble-not var sugen på att tömma noz-tuben o fullständigt laddar med några saftiga bock o stegringar mitt inne i granskogen på stigen med alla kasiga rötter som sticker fram. En iberisk hals har förmågan som en penis en kylig vinterdag, fullständigt krypa under skinnet o bli helt osynlig för omvärlden.. ryggen krum som på ringaren i Notredam o benen som en duracellkanin utan markkontakt.
 
Helt ärligt! Jag . Är. För. Gammal. För sånt här😂.. ingenstans lockar sånt här asså.. o efter olyckan är det verkligen obehagligt. Jag är så rädd att hästarna ska råka illa ut igen o jag skulle kunna ha förhindrat det. De hemsöker mig nått så fruktansvärt. Det gör mig rädd.
 
Det var motorhuven på väg 114 eller riskera hovlederna i bräsket. Valet blev de sistnämnda. Ut i bräsket han for o jag sa:-Du ville jobba? Vassego, jobba! Backe upp, ner, runt träd i upp/nerförslut o han var tvungen att dra in rumpan o trampa, bara rör på fötterna då!! Några minuter senare kunde jag släppa ut han på grusvägen igen, cool o tillfreds. Förstår fortfarande inte detta, så skulle man aldrig kunna behandla en isis..😳.. hoppade av efter några 100 m o gick resterande väg hem.
 
Ikväll när jag skulle ta in honom för kvällsmat, stod han som en åsna, fick asa in honom i grimman. Sååå trött. Känns superfin i rygg o ben, tror inte jag behöver oroa mig för hovlederna. Säkert en go träningsvärk.
 
Däremot visade Uffe tecken på känning i vä fram i senor. Red snabba svängar igår på banan, kan va de eller har han trampat olämpligt ute i stora hagen de går mitt på dagen. Massor m sorkabon o hålor.
 
Träningen för Norah i morgon blir därför ändrat från Uffe uppsuttet till Exito handträning.
 
Uffe får ledigt några veckor från ridning så får vi se om det lägger sig.
 
På Style by Schatz har vi snart hunnit ikapp allt som legat efter. Min dator har nu förflyttat sig till Emmas bostad så vi kan arbeta snabbare från två datorer. 
 
 
 
 
Nobbe har vibbat ett tillfälle när han kom, två igår o en lång idag på 40 min därefter galoppträning på sjövägen.
Man kan känna hur spänningar släpper redan nu o vi börjar kunna se var Jasmin ska va uppmärksam på hans kropp, var det kommer småspänningar så hon kan framöver vibba direkt o mota Olle i grind. Bogarna är rörligare, bäcken fått redan något finare vinkel men fortfarande en bit kvar. Med det sagt kan jag säga att sällan jag sett så stor fritidshäst va så fin i kroppen trots småskavanker (du som säger du aldrig haft en skada på din häst får nog öppna ögonen) 
Det är med stor spänning jag förnöjt följer Nobbes framsteg. På lördag ska han tävla hoppning. 
 
Nobbe är 1.70 ovan jord o såå snäll.. nästan så jag kan sova under tiden han vibbar
 
 
Härom dagen fick jag en present av min man. Det var den bästa presenten på länge😂❤️
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg