Lindah.se... om du vill bli...

Så var det igen det där med att bli medveten.
 
Jag är en ryttare som rider mer på känsla än teknik, jag kommer aldrig förstå mig på teknisk ridning lika lite som jag kommer förstå teknisk dans. Att rida är allt annat än tekniskt.. ändå är det så in i helv(5s tekniskt i utbildning.
 
Men! trots allt måste man vara medveten om var sin kropp finns och rör sig i förhållande till andra energier, det är inte tekniskt betingat utan är just det där flowet som kan bli nyckelt till än bättre följsamhet som leder till känsla, en riktigt bra känsla. DÅ kan vi börja prata ridning!! Och när man kan rida, vara följsam veta var sin kropp är i förhållande till andra energier-ja! Dååå kan vi prata teknik-om sådär 125 år eller så..
 
Då kommer vi till frågan, vilken tränare lär dig kroppen före teknik? Jaaa.. suck.. mig veterligen täcker ingen fysträningstränare eller vertikal sits-tränare begreppet ”förstå din kropp” eller eg ”lär din hjärna finna nervimpulserna och ta kommando över din kropp”, ridlärare nooollllll kunskap om detta, Patriks sticksträning är nog det närmsta jag kommit till att hjälpa min hjärna att ta kontroll över kroppen absolut (och det i särklass roligaste jag gjort och gör) ... men den som slår alla på fingrarna i ämnet är Lindah.se. 
 
Det är mitt 4 år jag tränar med Lindahs hjälp. Jag har inte ångrat det en sekund. Ett enkelt onlinesystem att arbeta genom och har inget med ridstil eller gren att göra utan eg hjärngympa för alla som vill göra aktiva, snabbare val medvetet. 
 
Just nu går jag en kurs som heter ”samordna dina hjälper”. I varje del i en kurs är det en enkel sak att göra i en vecka. Förra veckan var det att bli medveten om sin midja, denna vecka ska jag ha koll på var min armbåge är, öppen eller stängd.
 
Båda mina hästar trillar innåt i vänster varv. Myycket irriterande Men varit sjuuukt påtagligt sista tiden då jag bara blir mer och mer medveten. En annan sak, hö kåpa på sadeln repas av dragkedjan på shortchapsen-men inte vänster?😕🤔..
 
Så vad skulle du säga till mig utifrån den informationen, att jag behöver fixa till i min ridning?
 
Sluta spänna mig på höger sida? Men jag spänner mig inte, så kontentan av orden kommer bli en dallrig högersida men hästen kommer fortsätta falla till vänster eller börja svänga rumpan till höger..
 
Börja spänna vänster lår eller än värre trycka till hästen m skänkeln på vä sida? Har jag testat då blir hästen klämd och slutar gå framåt el hamnar på framdelen och jag i baktakt men ändå trilla till vänster..
 
I morse red jag första häst kl 5, märkte tydligt det funkade dåligt. Men.. tja.. fokuserade på hängande ben, Uffe i sluta och galopp, övergångar  men tendensen var där. 
 
Byter häst och går ut på slingan någon timme senare. Solen har vaknat bakom mig, reser sig morgontrött tittar fram. Jag ser min skugga mitt framför mig.
 
va!! Va i ..??? Meenhee!?? Hur.. de känner jag inte juhe?? 
 
I skuggan ser jag en liiiiden liden glipa mellan min midja och armbåge vä sida, som inte finns på andra sidan. Rättare sagt där finns ingen glipa alls!!
 
Snabbt som attan drar jag in armbågen till midjan..
Exito lyfte vänsterbogen.. åh!??
Fällde ut den igen.. blopp på vänsterbogen.. drog in-upp i bogen..
Fällde ut högerarmbåge.. Exito vinglar till.
 
ämenhee!!??? Att min armbåge är lite ”ut” är knappt synbart men däremot att min höger hand något höjd och det påpekas gärna av tränare.
 
Jag har ofta svårt att få till vänstersväng och högerbog ut/vänster höften fram (böjning) .. Exitos skador gör oxå att han väldigt gärna först tippat över höger bog och nu gärna hänger på vänster bog..
 
Så ridpasset gick ut på att testa vad som händer när mina armbågar ändrar sitt läge. 
 
Ja.. man behöver varken vara raketforskare, ufoletare ridlärare eller bilmekaniker för att se skillnaden. Bara min vänster armbåge kom in föll högerhanden på plats och vänster höft kom fram och där följde högerbogen med ut med en fin liten böjning genom kroppen.
 
Jag laborerade med båda armbågarna och så coolt att känna hästens lätthet.
 
Exito har fått börja smaka på lite galopp under ryttare. Att han inte fattar vä galopp kan vara ett tecken på hovleden, vilket än inte verkar vara ett problem, men här testade jag att överdriva fattningarna med eeextreeem armbåge uuut i fattningen. 3 steg höger galopp,4 steg trav, 3 steg vänsterfalopp, 4 steg trav. Iiinga problem! 
 
En sån liten detalj!
 
Lindah har verkligen öga för detaljer, hon älskar hästar och vill bara deras liv med människan ska va så problemfritt det kan bli. Hårda tag och orättvisa ridtekniker får henne att se rött, belive me! Jag har fått mina öron varma i min naivitet och letande och det har tagit lång tid för mig att själv förstå hennes spetskomp, som är hjärnan. Genom hennes kunskap om hur hjärnan funkar med inlärning, beteende mm kan hon ge instruktioner på så enkel nivå att ett barn skulle begripa. Hela onlinesystemet är uppbyggt på hennes kunskap om i vilken ordning och bästa sätt hjärnan kan skapa nya vägar till nervinpulser för att jobba bort gamla beteende och skapa nya medvetna alternativ-en ny verktygslåda helt enkelt.
 
Alla vill vi rida lätt och enkelt-visst?
 
Vilken ridgren du än väljer funkar dessa verktyg. Idag tränar Lindah allt från ridrädda till elitsatsande i olika grenar.
 
Min fråga är-Vaaarfööör har inte ridlärare spetskomp i denna lära? Nä! För man fokuserar på teknik, endast! 
 
Jag vill slå ett slag för att alla ridlärare/tränare själva går Lindahs online som ett hjälpmedel till deras utbildning. Det borde ju vara roligare för en tränare att säga ”hur tycker du dina armbågar hänge längst kroppen” och få ett resultat direkt, istälet för att säga din böjning är fett jävla kass, sparka till hästen nu o gåå fraaam!!
 
 
Tack än en gång Lindah! Utan dig skulle mitt ridliv i vanliga världen vara ett virrvarr med idioti🙈🌺😂 
 
Och ja! Jag älskar hästar och Ja! Jag vill rida med värdighet🏅
 
 

800 grader

04.50 vaknade ögonen och 05.01 klev jag ut i stallet. svalare än kvällen innan men inte kallt
 
 
Sötisarna morgonkliar
 
Tränade att fatta galopp från sluta runt en stolpe, han är rolig Uffe, man visar vad man vill han ska göra sen gör han det på röstkommando el allra helst säg bara ett ord för uppgiften så löser han resten. Boskapshästar uber alles.. fantastisk häst. Måndag och tisdag kommer vi åka till Rebecca i Eket för att träna för Norah Kohle.
 
Medans Uffe vibba gjorde jag Exito klar. Bra när man kan ha samma utrustning så när som på byta sadelgjord och ett hål ner på tränset.
 
Exito kändes ootroooligt pigg! Lika pigg som i april. Exito har en kraft som får min hud att pigga sig till gåshud. Lusitano-power! 
 
Mkt beröm o bara lekte, inga krav. Han visade nästan hela sin repetoar av konster där jag bara gav morötter och massa hejjarrop! Jag ÄLSKAR när hästar visar vad de kan. Jag behöver ingen häst som ska ”lyda”, han ska vilja arbeta för mig, vara stolt och med glädje tjänstgöra i alla väder. För att få den arbetsviljan måste man göda deras egna vilja med så mkt näring att den blomstrar.
 
08.31...
 
 
Portugal has arrived..
 
Ett fantastiskt möte med st Hippolyt/Agrobs säljare Charlotte som kom hit idag. Vi fick ett mkt bra intryck av Charlotte, delar av Agrobs serier men även faktiskt några från st Hippolyt. Mer om det mötet vid ett annat blogginlägg.
 
Det verkar som vita och bruna hästar klarar värme olika. Mina två står inne självmant på dagarna medans Cornelis inkl flugtäcke står ute i solen trots det finns skuggiga platser, någon som har fakta om detta i ämnet eller liknande upplevelser?
 
Vi trotsade, det var omöjligt att vara inne i värmen asså fyyy att sitta rakt upp och svetten rinner av en. Vi tog grabbarna med ner till sjön. Knappt det svalkade, det var varmare i vattnet än i luften. 
 
 
 
 
Vi rider aldrig utan hjälm, men ett undantag då vi var ute på så djupt vatten att Stefan fick klamra sig fast i manen på Exito som nästan började simma och vips hade han lixom kravlat sig upp på ryggen. Första gången Stefan ens sitter på honom. När vi gick in mot land var jag bara tvungen att springa före och föreviga ögonblicket. Så vackra tillsammans. Nu kommer jag aldrig få tillbaks min häst🙈😂
 
Nästa två timmar stod vi i vattnet, brösthöjd på oss så hästarna var mer under vatten än över. Uffe knorrar som en tiger av belåtenhet. Han låter sååå rolig.
 
Väl hemma var det dags att sätta Cornelis på vibba efter 5 dgr ledigt. Han hade fullt upp att visa hur lycklig han var för uppmärksamheten och berätta tyyydligt att han är så villig att börja arbeta!
 
Goa häst❤️ Finns intressent som jag tror mkt på. Nu håller vi alla tummar att kärlek uppstår och han hittar sin nästa familj. 
Cornelis är så full av värme och kärlek, men det innebär oxå mkt power. En underbar kombination som vi tävlingsfolk bara ääälskar. Mentalitet är A och O.
 
I morgon väntar ännu en morgonritt, sen skor på Uffe och en verkning för Exito.
 
Värmen är superskön men visst är vi oroliga för mat och vatten till djuren, våra som vilda. I morgon ska vi ställa ut en 50 L balja med vatten här bak i skogen till djuren. 
Hur ser det  ut i ditt område?

Wwwrroooommmm

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min älskade dotter Emmas 21 åriga födelsedag!
 
Hipp hipp min älskade stjärna!!
 
Men även en sån här prinsessa har varit liten
 
 
 
 
Jo det var en gång i tiden hon red faktiskt. 
 
Väcktes med morgonfika, morotsbröd med räksallad och ägg, kanelte, vindruvor och Rene Voltaire hasselnötschoklad. I present kommer hon få fotvårdsbehandling på Fotvalvet i Ängelholm. Men inte idag utan längre fram när det är lite lugnare.
 
Emma åkte till sin syster i Ängelholm och vi fortsatte stressa som idioter..
 
Tvätten, sen hämta grus till grannen heeela förmiddagen. Det är bra att dela på maskiner och hjälpas åt så Stefan och jag körde skyttetrafik med grus, Tobbe med svåger la ut grusen och padda under tiden vi hämta nytt last. 
 
Jag vidare till Engla terapi för att träffa Ingela som varit min trygghet under tiden jag studerade och vi kommer prata vidare om samarbete i medicins yoga för Team Ljungagård, mer om det senare.
 
Ilfart hem, kasta till hästarna en snutt gräs, sprang ner till Tobbe i farten i väg till Båstad för att hämta hem första lastet gummiflis till rundkorallen. Lite social tid där (skynda skynda tiden springer iväg) hopp i lastbilen som ett ånglok vi flög till Ljungagård igen. Tobbe behövde äta och lågt blodsocker hasade han sig in för mat medans vi tömde gummiflis, lagade snabbmat på grönsaksröra och ägg, hängde tvätt, matade hästar, sprayade flugspray på irriterade hästar, snabbt snabbt springa över tre boxar och två tunnland för mockning, öppna gapet-svälj (mat inte bajs), i lastbilen för att kroka upp gödselconteinern, vidare ner till Bengt för tömning. Väl där nere var det tre omgångar tråd att öppna-stänga-öppna-stänga för att passera. Pust..
 
Jag kastar här in handduken efter 14 timmars stress...  medans Stefan och Tobbe lämnar lastbilen. 
 
Jag vill bara lipa så trött jag är..
 
Ps! Se till att inte få Ultra Shield på händerna och sen ät vindruvor. Vill lipa än mer över mina ömma slemhinnor nu i svalget och huden som ömmar på händerna, jäkla rävgift. Vägrar spruta det på mina men flugorna är ju hemska.
 
 
Gummiflis i säckar. Alla säckar ska öppnas här hemma för att tippa ut gummit.. så finns det någon som är sysslolös och vill hjälpa till nästa vecka är du så hjärtligt välkommen!
 
 
 
Och jag skulle va ball för min dotters skull, bära vit pike-tröja.. A dra mig baklänges.. 12.5 min senare ett svart sträck över bysten🙈.. Men det var nog den längsta tiden jag varit ren detta året.
 
Morgondagen kommer oxå bli en lipa-dag.
Börjar morgonen med att tömköra två hästar, sen baka, sen kund på vibba, under tiden åker Stefan med Robban för att titta på 11 Ha mark för att slå gräs om någon dag (om allt stämmer) Höpriserna är gaaalna iår, en bal koatade förra året 25kr, vi fick nu bet 45 kr/bal. Vi klarar inte köpa in mer helt enkelt, så krasst är det. Det är många med oss som kommer få ett hell i år..
 
Sen kalas med släkt och social tid..
 
Jag tror jag bölar klart nu för morgondagen redan så är det  över, jag menar man kan väl strukturera även det tänker jag? Bryt ihop nu så fortsätter vi sen..
 
Ja! Hoppas du har en lugn och fin semester😂
 
 
Visa fler inlägg