Pencilin o bra affärer

En vakennatt...gäsp..
 
Kliar på skinkan. AJ! Svullet.. just ja, satt ju en fästing där för några dagar sen. Hmm..märkligt.. 
 
Går upp o kollar i spegeln, illrött o stort! Naaaajheeee!!!
 
 
Raka vägen till vc, kåvepenin kur i 10 dagar.
why?!!!😭.. fästingen va knappt 1 mm stor, knappt synlig.. buuhuuu!!! 
 
Jag tål inga mjölksyretabletter då alla innehåller något jag inte klarar av. Jäst, socker, havre o fyllnadsmedel. Någon som har tips på naturligt sätt att hjälpa tarmfloran under pencilinintag får mer än gärna höra av sig.
 
Jahapp.. mög osså (skit oxå på Skånska)
 
 
Som plåster på såret.. ehm.. ok... iaf., behövde jag ny ridhjälm. Kände igår att min hjälm knakade. Uuppss.. spräckt hjälm.. 
Tittade på billigare hjälmar för jag köper ny varje år. Men dehade ingen i min stl. Under tiden jag väntade på att Erica skulle kolla stl, testade jag en Back onTrack hjälm med Mips system. Smack.. satt som gjuten. Nåväl 1800kr för en hjälm aaaa där dom den snåle fram. Testade lite hjälmar, även en Charles Owen. Den landade påmin öron o kom ner i nacken. 2800kr... gulp.. det sved.. nope.. Tillbaka till Back onTrack, en blå satt bra. Den får de bli. Fann några små repor o fick den för 1500kr. Ok. Inte riktigt vad vår budget klarar just nu men en hjälm ska man ju inte va dumsnål med..
 
 
 
Stefan lägger golv till Emma
 
Liiite rörigt
 
O här klämmer vi in oss, glädjs åt dagens deal Emma gjorde med ett stort kontorsmöbel-företag i Sverige. Satan så bra hon är!
 
Skulle skrittat Exito i morse, men blev ju inte av. Nu får vi ju se om det blir 10 dagar ledigt till. Då stryper han mig av tristess stackarn. Vi får se vad min kropp säger om detta penicilinande.
 

Money

Allt kostar. Det vet vi. 
Behöver vi tjäna mer pengar? 
Behöver vi dra ner på kostnader?
 
Jag tror på det sistnämnda. Alla har vi olika agendor. I vår familj är det jag som är spara på ett sätt, medans Stefan kan lätt spendera stålar utan ångest o ingen tanke på morgondagen. Men ibland är jag dumsnål o skjuter mig själv i foten. Att vara saklig, logisk o hålla sig till en röd tråd är svårt. Därför är det bra att man är olika i en relation.
 
På tal om relation har vi en bra sådan till försäkringsbolaget Trygg Hansa. De ringer upp 1-2 ggr/år för att stämma av ens försäkringar. Bra service o såklart är det väl uträknat från deras sida. Är det något man är kass på så är det just att kolla över sina försäkringar, eller hur? Speciellt vi som lever på gård o har 3245 fordon, djur, släpar, gräsklippare.. phew.. man bara förtränger det.
 
Förra gången de ringde va de killen Andre. Han charmade mig så jag rodnade i luren. Vilken kille! Oskar som ringde denne gång va bannemej inte ett strå sämre. Undrar om de varvat Chippendales för de va sören vilka charmknuttar bolaget bett kvällsringa..
 
Men iaf.. började kolla av vad vi har försäkrat o för hur mkt. SERIÖST?!!?? De va så mkt pengar att både Stefan o jag trillade baklänges.
 
Något slopade vi försäkring på, två fordon bytade bolag o årsavgiften kommer sänkas. 
 
Sen fortsatte det. HBO o netflix slopades, spotify på Stefans lur ska slopas. Jag ska kolla över hästarnas försäkring nästa vecka oxå. Sophämtningen ska ändras igen från 14 dgr till 1 mån.  Vi kommer fortsätta se över om det finns andra mindre utgifter som går att ta bort.
 
Vilket hästjobb men skönt att det är på rull. 
 
O på tal om hästjobb har jag precis kommit hem från torsdagsträning på DKA. Fick rida Chirri igen med Camilla som sparring på Xaloc.
 
Tänk vad man kan träna med endast 4 hinderstöd o ett kvastskaft.
 
4 hinderstöd... volter utan om, volter innuti, kanelbullen, 8or, tempoväxlingar, böj/ställ/rakriktning, för den som är flink tränar byten, vi andra mediokra tränar enklare övergångar.
 
Därefter tränade vi på att rida jägardansen. Först 8a knä mot knä, sen dansen. En rider innanom o ökar, den andra samlar, i samma sek rumpan passerar ökar den som samlade o rider om o så fortsätter det. Då får man elasticitet med sidvärts tränat. Sen har man eg ett kvastskaft mellan sig men det hann vi inte idag. Chirri hade för stor rumpa.. eller var de jag som inte fick med mig rumpan in.. tror minsann det sistnämnda.
 
Vars ett svärd, öva på att mötas med träff, både vapen o sköldsida, i trav o galopp. Därefter mötas vapen/sköldsida med jämn pyttevolt m svärden mot varandra o fortsätta i sin riktning. Låter enkelt men huvva!!! Sååå svårt. Galopp fram till träff, trav i volt o galopp ut.. eller hur😂.. 
 
Nu när jag börjar få koll på händerna känner jag hur benen fladdrar. Ursinnig blir jag. Patrik har som ni vet 30 år inom kampsporten, han lugnade mig med att förklara att min kapacitet är än inte där att jag kan både ha koll på en häst som studsar av lycka, styra m en hand samtidigt ha koll på vägen o hastigheten o därtill träffa motståndarens svärd i rätt riktning o rätt ställe.. hjärnan kan inte just nu hantera fler koordinationer. Men bara att jag noterat att benen blir otydliga för hästen är en bra sak i rätt riktning. Mer sticks-träning o mer koordinationsövn behöver jag. 
 
O sen träna mer beeeeen. Har du en bra benövning du vill dela med dig av så tar jag gärna mot tips.
 
I morgon väntar en kontorsdag. Stefan lägga golv o Exito får nog skrittas. Som jag misstänkte är vila inte hans grej varken för fys eller psyk.. tyvärr är Uffes hö fram inte avsvällt eller rättare sagt, den har gått upp igen. Känns tufft men jag vill inte oroa mig. Han får fortsätta vila, vibba o gå kortare promenader.
 
 

Plåstret

 
Tänkte att Exito (de grå i bild) skulle få en veckas semester. Ladda batterierna osv. Måndagar är de alltid lediga från mig. Idag tisdag är alltså första riktiga lediga dagen. Dags att börja se om vi får igång Uffe oxå, om senorna mår bättre igen efter vurpan. Hö fram är jag osäker på men att vibba o bara gå promenader kommer funka. Dags att börja.
 
Putt.. buff..
-Exito.. sluta putta på Uffe
-Jag har inte puttat.. jag.. lixom nös o tappa balansen med huvudet..typ..
 
'En tugga i skinkan på Uffe'
-Exiiiito!! Sluuuta nuhe!
-Vaddå?! har änte gjort nått.. asså ..slick..slick.. ja ba lixom jämna till håret som ligger fel här..E de jag sen?
-Nej, du har ju semester några dagar..
 
-VA?!! Näääeee! Va fan säger duhe?? semester, fyyy så hemskt!!
 
 
-Snääällaah matte.. änte semester... krama mig.. myyysa lite
 
 
-Vi kan väl leka liiite...typ vem har störst näsborrar?? Längst mungipor? Äter mest gräs? Har längst hals? aAA! Jag vinner på alla!!!
-Ja Exito du vinner alltid som ditt namn säger.. Exito betyder framgång på Spanska har jag hört.. 
 
 
-Klart de betyder framgång! Jag är ju en Luuuschiitanooo!!
-Schaaablaaaa!!!smile😁 Går den äta?
 
 
-För helvete snorvalp, flytta dig! Det är miiin tid med matte nu! Du har ju fått flera månaders egentid med henne så bara väck!!!
-Pojkar! Slåss inte när jag sitter på pallen i knähöjd..
 
 
-Att man alltid måste fräsa ifrån.. så.. hummmmmmm mediterande mattemyyys... hummmmm
 
 
-Maj gadd för sura medelålders män asså.. tss.. iiiingen humor.. whaat soooo äver...
 
 
-Luften e friii!!! Om jag e här bak o drar matte i tofsen i stället.. naawww.. luktar goooott.. matte! Vad har du för hästschampo?!
 
 
Vi får väl se hur lång semestern blir, hur länge jag o Uffe står ut m odågan.
Visa fler inlägg