Portugal 2 del 12

Tisdag
 
Jaaa... Va ska man säga.. Utsikt check! Go frukost i tre timmar check! Stirrat ut över poolen check! Skrattat o pratat hela morgonen med Marianne check! Japp...😀👍
 
Sen blev det användning för paraplyerna. Ojojoj, en hel timme fick vi användning för dom.. Upp o ner... O krattor.. Fingrar.. Vad gjorde vi? 
 
När vi var här i april fick vi reda på att oliver plockas i september-oktober. 
-Jaaaag ska plocka oliver, skrek jag! Sagt o gjort, idag plockade vi oliver. Ca 12 liter fick vi ihop på knappa timmen.
 
Oliver går inte äta direkt från trädet (undrar hur dom kom fram till kunskapen en gång i tiden?)
Rensas o läggs sen i vatten tills man har tid med dom igen. Sen ska dom snittas o läggas i saltvatten som man byter ut för o laka ur de bittra. Hur länge de pågår har jag glömt just nu.
 
Hopp i poolen blev det efteråt med lite slappetid o ett hopp till faktiskt.
 
Sen va de totalt stopp några timmar... Portugisiskt hastighet slog in.. Portugiser har tre hastigheter: slow...slower..stop.. O just där slog högsta hastigheten in som är stop..
 
En snabbtitt i dalen för att vakna till liv sen Sverigehastighet igen. 
Snabb kvällsmat med fisk o så fick Marianne smaka bananglass med mango o vaniljstång för första gången.
 
Seeeen drog vi på Quiz!!! Aaah! Det är så jäkla kul med Engelskmännens quizkamp! Vi svenskar gjorde som i april, bildade lag o kämpade hårt med frågor som kan va allt från bibeln, årgångar, broar, textutdrag ur en sång, bilder eller ordlekar. Vi blev lika väl mottagna denna gång. Underbara supertrevliga o massa skratt.
 
Det ringer gott i öronen men dags att sova. Näst sista dagen i morgon o det börjar kännas jobbigt. 
 
Lite andra vyer från Vista Bonita får ni nedan. 
 
 
Under poolen. Här finns bla gästköket fullutrustat o med en halvkyl till varje rum, vilket passar kanon för oss
 
 
Utegrillplats
 
 
Gästköket
 
 
 
Fiskdamm
 
 
Olivplock
 
 
Quizkamp!
 
Dom här var himla roliga, kan du luska ut svaret på någon? (Bilden är upp o ner)
 
 
Engelska sitcoms.. Kunde Allå Allå, o tappade bort engelska namnet på Skenet Bedrar. Nån mer kunde några andra sitcoms..
 
o så va de frågor..
-What is the name for the lovefruit?
Gissa den du 😀👍..
 
Superb dag.. Dock saknas hästar en gnutta... Är man hästtjej så är man...
 

Portugal 2 del 11

Måndag
 
Nuuu är man på semester. Hos Marianne o Göran blir man bortskämd så alldeles. 
 
Goa sängar, vacker utsikt. Frukost sägs vara fantastisk med varma bullar, hemmagjorda marmelader (jag har efen mat med för er som missat)
 
Idag ville vi inte göra ett skit faktiskt. Så de gjorde vi inte heller. Eller, i våra mått mätt är det att va still.
 
Frukost på verandan, härliga samtal. Säga hejdå till Ingvor o Ola som drog vidare till Sevilla. Marianne kontaktade Renee som bor här o som vi träffade förra gången, så hon kom förbi. Så kul att ses igen! Med sig hade hon en Engelsk väninna, Liz, som oxå bor här numera. Superhärliga tjejer.
 
Sista måndagen i månaden är det marknad i B. Messines. Så dit åkte vi alla. Stefan o jag skrattade, hemma skulle vi aaaaldrig gått på marknad, men här gick bra😂 (såklart finns tid nu men sällan hemma)
 
De va supermysigt. Fåglar, kaniner, buskar o örter, kläder i långa banor, småpryttlar ala diverse, matvagnar mm mm.. Vi traskade runt, prutade, tittade, skrattade o fullständigt njöt.
 
När vi åkte ner till Portugal hade vi en resväska full med mat till mig, planen var att den skulle va tom på hemvägen... Menhe ...de e kört nu kan jag säga😂... Det blev handlat en del i JPs o Susannas butik oxå.
 
Hem till Vista Bonita för att kasta sig i poolen snabbt, 21 grader brrhurrhurr... Somma med hund i famnen (som faktiskt oxå heter Nina) i en solsoffa.
 
Marianne o Stefan åkte till stan för att handla kvällsmat.
 
På marknaden köpte vi två pytte rakapparater, tänkte trimma Stefans skägg, han ser ju snart ut som en av medlemmarna i ZZtop. 
Sagt o gjort nu ska de trimmas.. Av med tröjan, o nae, ryggen, måste ta lite där (ni vet killar vi tjejer gillar hår framtill, inte baktill) o ae, vi kan väl ta skalpen när vi ändå är igång.. Men si de va pyttemaskinen inte så glad för. Tur vi köpte två för båda gick åt. Tog en himmelsk tid så skägget blev inte ansatt.. Får ta det i morgon med sax o kam helt enkelt..
 
Nu väntar vi på god kvällsmat med vit fisk i folie..
 
Det kommer inte hända så exotiska grejor denna vecka som förra, men det känns fantastiskt att vara här. Det är värt hur mkt som helst för oss. Vi kommer nog inte kunna besöka Portugal utan ett besök på Vista Bonita.
 
 
 
 
 
Liz o Stefan
 
 
 Måste man jobba när man har barn så måste man....
 
 
Plockat söta vindruvor direkt från buske.. Söta varma o goa

Portugal 2 del 10

Söndag
 
Vi kom iväg senare än tänkt, det var mkt hejdå pussar på Faruk o hingsten, titta till Bellanina, krama om Manuel, tacka Susanna o JP för veckan, o krama massor underbara Joana. Thank you everyone for the first week in Portugal💖
 
Det blev 5 timmars bilresa i skållhet bil utan AC😒. Såklart fick jag en släng av värmeslag så det var obehagligt på riktigt. In på Continente i Baja till första bästa kyldisk. Hade jag fått lägga mig bland fisken hade jag fasen gjort det.
 
Vi anländer till Vista Bonita vid 17.00 tiden. Vi möts av goa goa Göran, ååååh vad vi saknat underbara Göran o Marianne🌟! Faaantastiskt att komma hit igen, känns som hemma. Som bonus fick vi samma rum som förra gången.
 
Ett vänpar till Göran o Marianne från Göteborg är oxå här o som alla Göteborgare är det snack o skratt, god ton o avslappnat. 
 
Hopp i poolen såklart för att äta alla tillsammans en god kvällsmat.
 
Sååå trötta men upp i natt ska vi alla för att titta på blodsmåne😂.. Frukost lär bli sent i morgon, fniss..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg