Nöjdelinöjdnöjd

Hur är ditt nöjdhetskonto? Har du glömt du äger ett?
Jag trodde inte man behövde ett.. men börjar inse att som vuxen väller det lixom inte in positiva saker på de där osynliga kontot som det kan göra när man var yngre. Speciellt inte när man som vuxen ligger i en brottningsmatch mot sig själv o hela jävla livet känns det som o krafterna har för längesen sinat. 
Det är dax att själv plocka halmstrån till nöjdelinöjdnöjdhetskontot.
 
Jag är nöjd med att:
 
jag i tre månader hjälpte en vän att lyckas med ett delmål till hennes häst
 
jag inte eldade upp huset igår när Emmas våffeljärn tog fyr i kokosoljan 
 
Jag går upp på morgonen
 
jag .... kan säga det är jäkligt tomt på nöjdhetskontot.. 
 
 
Vem av hästarna har störst nöjdhetskonto? Helt klart Uffe. Han är alltid nöjd,  om inte får du veta det i samma sekund. Tyr är nöjd mer än sällan. Exito är sällan nöjd. Intressant... 
 
Vad betyder att vara nöjd?
När är du nöjd?
När är din häst nöjd?
 
 För vem är det av betydelse? 
 
Det heter ju att andra ser när du är nöjd, men min erfarenhet de få gånger jag varit nöjd, var en fet smäll på självförtroendet, anklagelse el besvikelse. Så nästa fråga blir, vem delar du ditt nöjdhetskonto med?
 
 
 
 

I rest my case

Jag ger upp! I morgon åker plåster på, zoombie mood funkar dåligt. Till helgen är jag isf på fötter igen.. jaja..
 
Här är en toker,  som jag bara vill rycka på armarna, vända mig om o stoppa huvudet i kudden igen..
 
 
 
Tänkte bara påminna om hur en vit Uffe ser ut.. ifall du oxå glömt..
 
Uffe: -Matte! Gåå duuu iiin o viiila iigen bara! Du vet, jag har koll! Har badat lerbad själv, tagit bort alla eventuella odörer så fiender aaappsolut ikke kan spåra oss. Jag har talat om för flocken att de oxå ska rulla sig..
 
Matte:- jo tack hörre du! Regntäckena är dundertunga att hänga i pannrummet med all den leran som jag sen får städa pannrummet innan jag snubblar över Sahara där inne..
 
Uffe:-Jameh så dumt med täcke dårå!?!! 
 
Uffe:- Vaagöööruu?!!
Matte:- Du mååste spolas aav! Du kan inte se ut så här!!!
Uffe:- Suck.. människor.. De kan inget om vildhästar..iiinget.. trams..spolas av..hjppmmffh..löööjligt...
 
 
 
Matte:- Kan du stå här själv nu o torka lite i värmen själv?
Uffe:-Värme?! torka?! Själv?! Sa du..SJÄLV?!!! Iiiieeeaaaeeee matte naaaajeee änte sjääälv!!! 
 
Ritch ratch.. slita linor..fastna i grillen..brädor razzla.. Uffes fötter dansade..tefatsögon.. 
 
Häst med PRE-nerv är kul..ibland..med betoning på ibland. Idag är inte en ibland-dag.
 
 
Dessa två som avskyr varandra funkar topp tillsammans i allt annat än hagen på hemmaplan, numera. Märkligt hur de kan bli.
 
Tyr slumrar i solen.. Exito går en dagsmarsch.
 
Borstas samtidigt utan tjafs, Kalas!! Snart är dessa två tillbaka där vi var i rutinerna för ett år sen.  Nu hoppas vi det.. för min skull..
(Nu blev det på sniskan igen, märkligt)
 

Paus i bregottfabriken

Jahopp! Gårdagen var för bra helt enkelt så det blev paus i fabriken. Inget plåster än så nu går det en smula trögt. 
 
Men vad gör det. Då får man passa på att tanka batterierna istället.
 
Det blev underhållsskötsel ute för kusarna sen slapp dom mig. Tror de blev nöjda med en extra vilodag. 
 
Vad ska man göra för att tanka batterierna? Man behöver sova en liten extra sväng.. mmm
 
Man behöver plantera lite nyköpa örter, eg mest för att göra något vettigt. Jag veeet! Jag är ooomöjlig på att göra ingenting. Begriper inte hur folk bär sig åt med att göra ingenting, hästfolk vet inte vad ingenting är.. el sitta still på cafe, gå i butiker (o göra ingenting) ödsla tid är vad det är. 
-vad ska du ha?
-skor!
- vilken butik?
-Scorett!
-vilken modell?
- finsko!
-storlek?
-38!
swwoosch som en virvelvind! klart!
 
Tänk lite som sällskapsresan när de är i fjällen, ska fota till liftkortet o pappan står där o skriker-IINN! UUUT! Å puttar in o drar ut familjen en o en!! Jag dööör av skratt asså!!
 
Liiite så är det när vi hästfolk ska handla. Gå där o drälla, näääeehh..
 
Äta är bra när man ska tanka batterierna. 
 
Blev chokladkladdis stoor en med dadel, färska jordgubbar o go Greens grädde, herre gud så gott! 
 
Självklart kom Vitaminvaruhusets paket idag. Första gången utan vitaminer men med godsaker som fransk nougat o björnar, allt vitt sockerfritt o bla bla naturligt.. slank ner ett o annat gott..
 
 
 
Lyssna på poddar i böcker.. Lite vila samtidigt som hjärnan får sitt. 4 Health podd, Den nakna sanningen med Jonas Colting o boken 3096 dagar av Natacha Kampuch som blev kidnappad o var fången under hela sin uppväxt. Tungt men nyttigt att få sig en tankeställare om hur utsatta barn kan va, hur lätt vi dömmer o hur lätt vi faktisk kan va nonchalanta o inte ifrågasättande å andra sidan. 
 
Nån form av mat får man väl oxå göra. Tisdags fisknuggets i dubbel sats fick det bli.
 
 
I posten låg fler siliconformar från wish. Eftersom den skyldige är mannen i huset som hänger på den sidan, tror jag han vill ha sagt något, baka mer! Hahaha!!
 
 
 
I morgon blir det hästtajm igen. Morgonen kommer börja med uppföljning till Hippson som hört av sig. Ett år sen olyckan, vad har hänt under tiden reportage ska göras. Så jobbigt att tänka tillbaka på allt som hänt. Hur veterinärer kunde missa skadorna på två olika kliniker faktiskt, hur jag fick stå emot en tränare o vi nästan blev ovänner, hur jag höjde rösten för att be om ultraljud o ändå fick gå där ifrån utan men hem o fortsätta se mina hästar i ögonen. Att inte bli trodd är bannemej en så otroligt stor börda som djurägare. Att bli rädd för att möta fler lösa hundar o 8 st på en o samma månad i ett område som är totalförbud för lösa hundar pga fågelresvat. Hur hundägaren blåvägrar ge oss ersättning, hur försäkringsbolag slingrar sig, hur polisen, länsstyrelsen o övriga myndigheter lägger ner eller inte anser det är deras bord. Hur grannar o bekanta vet vem kvinnan är o kontaktar mig för att "skvallra om henne" men är fega som fan o ler vänskapligt till henne utan att yppa ett ljud om vad de vet hon inte gör dvs skiter i att göra rätt för sig, samma bekanta kan utan tvekan glatt skicka ner sitt barn för en rolig stund med hästarna här på Ljungagård. A jag vet inte jag.. funderar.. Råg i ryggen o vett i skallen verkar va utsketet i de blå på vissa. 
 
Mina änglar kom idag. Så fina. Några är redan änglar men ville föreviga dom på mitt sätt. 
 
 
Nu väntar paus på mannens bröst. Tänk, jag är lyckligt lottad att få ha en man med världens bästa bröst att vila på... ZZzzZzZzz.....
 
 
Visa fler inlägg