Hoppettihopp

Så var det dags för skutteriet igen som nu är flyttat till torsdagar.
 
Ösregnade och åskade flera timmar innan... Meeeen som det brukar va blev det denna gången med. 15 min innan start klarnade det upp och vi fick det bästa vädret utan knott dessutom!!
 
Sex hästar löshoppades.
 
Först ut var Uffe.. Kära lilla häst❤️ Man blir ju så glad av att se honom in action. 
 
 
 
Han flyyyger över hinderna med de små öronen fullt spetsade. Och så stolt efteråt. Skrattar så gott för jag har sällan varit med om en häst till att visa så tydligt när han blir stolt över sitt dagsverk 😀
 
Sen var det Tyr. Tycker han ser hängig ut, inte samma gnista i killen längre. Hmmm kanske dags för ett blodprov.. Han tog sig över och duktig som alltid.
 
Sen var det Tindra, en arab/haflinger tjej som är söt som socker..och en röd dam..det vet vi alla vad det betyder.. Humör.. Men fint hon tog sig över..
 
Därefter kom ett otroligt vackert 3 års halvblod som jag bestämt tror hade en beundransvärd avelslinje. Stefan assisterade som handler. Första gången för denne vackre häst, nervöst, så det gick bara ut på att låta han finna sig på ridbanan och gå över bommarna.
 
 
Exito var nästa man till rakning. Jag är så lycklig! Denne häst alltså... han har gjort en 180 graders vändning. Alla som följt honom här kan se det och jag känner det. (Tydligen hjälper det att hota om försäljning)... 
 
Jag värmde upp nära Tindra som gärna visade att hon var ett sto..och jag fick honom att fortsätta va närvarande med mig, fokus på mig.
 
På banan började hans nerver kittla men fick snabbt han att tänka på annat. Tindra och halvblodet lastades samtidigt varpå Tindra tyckte annorlunda och ställde till en scen.. Men fick Exito att va närvarande med mig. Han hoppar som en Gud totalt obehindrat, men jag hade kunnat skita i det för det enda viktiga var att han var mentalt med mig... 10 poäng!!
 
Sist men absolut inte minst i barnaskaran hoppade Boris. Mannen som inte visste för ett år sen att han har 4 fötter, hoppar nu! Om än lågt men han hoppar-lyfter på benen, tittar ner, är uppmärksam.. 10 poäng!
 
Vi har så roligt. Vi plockar fram,  vi hjälps åt alla med våra hästar, vi plockar undan. Vi hejar på varandra, peppar och berömmer.
 
Anna har en ängels tålamod med både oss och hästarna.
 
Mia är vår duktiga fotograf när vi andra är fullt upptagna.
 
Tack för en härlig kväll. När stallet var klart och dags att gå in, öppnades himmeln igen för mer regn..
 
Torsdagen den 4/6 kl 18.00 löshoppning och 19.00 uppsutten träning. Välkommen att va med!
 

Sinnesro...

En dag som så många andra.. Inte återhämtad sen stallstädningen men varför bry sig? 
 
Vill man så vill man..
 
Lasttränade Exito på morgonen och så duktig han börjar bli. Från att för några månader sen dansa runt en timme utanför släpen, skakade som ett asplöv inne i släpen, till att stå helt obehindrat utan att stänga bakom, äta lugnt sitt hö och andra hästar passerar bakom, tom longeras.. Transporten skaaaaa vara en trygg plats, det är ingen plats man kastar in en häst och pang igen med luckan. Jag vet hans akilleshäl är just när vi kommer till att stänga, så det kommer bli lite jobb men första basen är lagd.
 
Uffe har inga problem vare sig med att stå, stänga eller åka, hans "lilla" problem är att lita på dig och att gå i utan att man är tre pers för att han ska gå in. Men, denna häst har en grunduppfostran som är helt otrolig, igår var han före mig upp på rampen vilket jag inte var beredd på så blev liten missfrån mig, så jag tror han är van att lastas och gå in själv utan problem. Det har nog bara kommit vilsna fd ägare i mellan. 
 
Uffe är en liten drömhäst❤️ 
 
Somnade några minuter raklång på storarumsgolvet fullt ute-kläders-påklädd
 
Sen kom lillebror och skodde på Exitos bortsprugna framdojja och rättade till den vinga bakdojjan, så blir det när man leker och har kul med farbror Boris.
 
(Stefan och Exito har verkligen funnit varandra nu)
 
Uffe gjordes klar till träning för Heidi. Skrittövning med att korta steget och tagen bakdel. Trodde min rumpa dog en smula. Fast räddades av Heidis fantastiska sadel, PDS (Carl Hester förespråkar), säger bara en sån ska jag ha! Väldigt lik min Black Country i sätet, bred bak, mjuk och smalare fram (Till salu passar raka ryggar)
 
 
Stefan lagade pannkakor ala Janet med blåbär/hallon sylt hemmagjord på rawfoodvis. 
Energin av kärleken i pannkakorna gjorde susen.
 
Nä! Inte varit i skogen på ett par dagar. Jag är i själen ingen skogsmulleridare men älskar att träna i skogen. Upptäckt diverse dilemma i vår skog som med dessa hästar vi har nu gör det lite svårare att träna där så blir ridbana och gräsbana för närvarande oftare än ute, fast vi rider nog mer i skog än många andra 1-4 ggr/v istället för 4-7 ggr/v... Och min själ dör en smula. Insett jag behöver skogen för sinnesron, för lugnet och för leendet. Hästarna älskar att få träna där, friheten är väl mer påtaglig Även för dom.
Men hjärnan var död på mig så vi tog Exito och Tyr för en skrittrunda i kvällssolen upp på åsen. Underlaget är skit för Exito men vi tog det lugnt, en islänning hade bara knatar på dom bryr sig inte om underlag.
 
5 rävvalpar fick vi se! Sååå söta.. Och utsikten som väntar en där uppe kan inte fås med på kort, den är såå mycket vackrare i verkligheten
 
 
Man ser ner i dalen, rössjöns östra del skymtas och hade det inte varit för träden hade vi sett hem. 
 
 
Tyr hatar nerförsbacke så har han burit dig upp får du bannemej gå ner själv.... 
 
Ikväll torsdag är det löshoppning på schemat!
välkomna alla som vill titta på. 
 
 
 

Robin Hood inada wood

Sol mellan skurarna, då passade Tyr och jag på att öva. 
 
Jag är verkligen inponerad av alla ryttare som kan hålla rätt på mer än hästen i full fart och dessutom svänga med diverse redskap 7 mil långa eller groteskt vassa utan att slå ihjäl sig själv eller kapa ett öra på hästen?!!
 
Makalöst skickligt...
 
Men iaf... Efter alla år som Islandshästryttare har jag ju valt att utmana mig själv. Dels andra raser som bara det tar musten ur en och dels testa olika grenar.
 
Nu är jag och nystar i Beridet Bågskytte och gjort i ca 1.5 år. På backen kan jag skicka i väg en pil ganska ok. Övar nu med att få till två pilar i hand och snabbt ladda om.
 
Tyr började vi vänja in förra året. Liiiiivrädd var han men är man kallblod och matglad så vänjer man honom med att när pågen säger Pioijnggg!! Får man mat.. Och så var de invant.. 
 
Några gånger nu har jag testat att ta pilbågen med på rygg och jag kan vrida, vända, spänna bågen i skritt och trav utan rädsla, nu är det jag som ska behärska galopp med redskap.
 
Kan ju säga att jag är tacksam man testat lans i några år med WEn annars vetisören hur det skulle gått.
 
Men rackarns vad man måste va stabil. Allt som diskuteras i Lindahs kurser online är ett måste att kunna behärska för annars lär man köra slut på sig själv. Den inre muskulaturen, fokus och koncentration jobbar järnet samtidigt som du fattar snabba beslut. 
 
Att få Tyr att gå rakt fram eller svänga när jag vill kan jag fetglömma. Han är egentligen extremt känslig men jag behöver en häst som bara jag rider, som vet exakt vad jag vill. Min kropp klarar inte att börja varje ridpass med att ta diskussioner av onödiga slag.
Jag har beslutat mig för att vänja in Exito i vår. Uffe kommer bli en perfekt bågskyttehäst med sin storlek och egen balans men han måste bli av med lite rädslor först och hitta förtroendet hos människan.
 
 
 
Passet blev ändå över förväntan då jag kunde testa att stå och se om jag kunde hitta en andning, se vart min egen kropp tog vägen när jag lutade/lyfte/vände/höjde/sänkte bågen.. Waow! Det är såå häftigt!!!
 
Jag kommer definitivt att fortsätta leka Robin Hood! Sett en bana uppåtlandet som verkar gryyymt cool! En slinga som går i skogen där man passerar olika mål på vägen och ska träffa med pilar. Den hade varit superkul att bli så duktig att man klarar av, då är man bra nära Robin Hood i Sherwoodskogen 😀...
men än är vi bara i bebis-stadiet..
 
Här är länk till filmsnutt, kolla in det, såå häftigt. O jaaa! Kallblod gör sig ypperligt till detta..
 
https://m.youtube.com/watch?v=-5KSRPrTVu4
Visa fler inlägg