Alkagreens- Update

För er som missat vad Alkagreens är, finner ni mer text under "hästtillskott" men vi kommer gå över till namnet Alkagreens här i bloggen.
 
Snabbt kortfattat är Alkagreens en produkt som är 100% ekologiskt odlade grässorter, örter och alger i en kombo som enligt de kunder som handlar produkterna (till sig själv eller sitt djur) hjälper till att hantera allergi, atros, magebesvär mm 
 
 
Häst och allergi
Nikki hade 4 olika allergier, såklart pga obalans. Det var så vi kom i kontakt med detta gröna guld.
Att se han förbättras inom en vecka, var.... ja! helt otroligt!
 
 
 
 
 
Mag och tarmbesvär
Då vi har många vänner som precis som vi har mag och tarmproblem, har vi fått frågan om att utöka försäljningen vilket vi såklart tycker är intressant.
 
Jag tog tag i detta för några veckor sen, tittade igenom innehållsförteckningen och upptäckte att en av de tänkta produkterna innehåll sojalecitin. Då jag själv är mag/tarmpatient vet jag att många kan reagera ganska starkt på just detta ämne. Mailade tillverkaren om detta, ställde frågan om det var möjligt att plocka bort ämnet.. och vet ni vad! Fick ett mail i går- självklart är det möjligt! inom närmsta veckorna kommer de nya produkterna utan sojalecitin! Fantastisk service! TACK för att ni lyssnar på Alkagreens! 
 
Så är du en mag/tarmpatient i sökandets fotspår, tveka inte, kontakta oss på ljungagard97@gmail.com
 
För alla
Alkagreens produkter kan man såklart använda utan att man har några "problem". Utan tillsatser, utan tillsatt socker, endast krossat ekologiska produkter i en cellulosakapsel, simpelt, enkelt, naturligt....
 
 
Hästtillskott
Går man genom hur mycket tex socker det finns i hästtillskott eller andra utfyllnadsämnen, blir man mörkrädd. Inte nog med utfyllnad, du betalar för mindre mängd "riktig vara". Jag har granskat så många produkter de senaste 4 åren så jag tvekar inte utan använder idag Alkagreens till alla mina hästar för vit/min tillskott.  
 
mail:ljungagard97@gmail.com 
 
 
 

 
 
 
 
 

Gummisnodd och trygghet

Det är fortfarande många tårar.. Han är så saknad så det värker i hela mig.. Jag känner mig vilse och ingen trygghet finns i den lilla flocken som är kvar. Det gör ont att se hur vilse även dom är. Det är samtidigt så fantastiskt att inse hur mycket en häst kan göra för tryggheten.
 
 
Han var inte ledaren men han hade en självkänsla och självklarhet i sin person som inte gick någon förbi som förstår häst. Han gav Tyr trygghet även om dom slogs ett helt år innan det lugna sig..
 
Tyr försöker nu axla en roll som är för stor för honom, tyvärr drabbar det de andra två varpå Exito inte mår bra. Tyr får då gå själv.. Inte alls vad jag önskar..
 
Hur många är det som funderar över dynamiken i hagen? Hur många vet hur deras häst mår med sina rumskamrater? Ibland går det inte att lösa och även om vi har marker att lösa det, har vi inte individerna att lösa det med.. 
Trygghet är en nyckel som många missar eller förstår..
 
Trygghet är precis vad jag själv behövet just nu. I allt kaos är den enda trygghet att få sitta upp på Tyr.. Vi känner varann..vi vet var vi har varann..inget nytt..bara tryggt,lugnt... Att få andas..något som är normalt..
 
Tyr har en "grej".. Han är som en levande kompass på var HEM är.. Man kan säga till Tyr -Gå hem! Så går han hem om han så är flera km hemifrån..
 
 
Man tror ibland att hela han är sned, som en banan.. Men Gud så kass man är tänker man, men så vänder man 180 grader och vips så är han lika "sned" åt samma håll fast med andra sida hahaha!!! 
 
Så tryggt, hem kommer man alltid..som om man satt fast med en gummisnodd plopp!! Så var man hemma i rasande fart..
 
Vi gör så gott vi kan för att finna ett nytt "normalt" som vi alla kan vara överens om, hästar som människor.. Hästarna tillhör vår familj, vi skojar och säger att vår familj är 8 tunnland stor..
 
 
Var rädd om din vän, se han, hör han, lev med han...
 
 

Mys?

Att ha djur är ett intressant liv många gånger..
 
Mys är ett ämne som tolkas fritt...
 
Mattemys av Athena, mycket viktigt varje morgon, helst när man är på toaletten ska man kramas riktigt mycket.. 
 
Kvällsmys med bästa vännen katten Kix..
 
 
Hussemys i kombo
 
 
Eget mys när man snor Athenas säng mitt framför näsan på henne utan att skämmas
 
 
Häst och hund mys med Git, sno morötter och gå mellan benen på hästarna, ett under Athena inte blivit tillsagd på skarpen av någon häst än..
 
 
Mys i Spanien-värme ala fake.. (Framgår inte att Exito hysteriskt tvärvägrat värme..tills han insåg att matte hade nog rätt..
 
 
....men jag undrar vad det här är för mys?! Också en daglig syssla på Ljungagård..
 
Inspektion av golvbrunnen?! Why?! Kommunalarbetare?!!
 
...och vad är detta för mys?!!
 
Tror hästarna är i maskopi med katterna!!! Våga vägra avmaskning....😒
 
Som sagt ..tolka fritt bara.. 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg