Skratta inte!!!

NÄ de ska du veta! Skratta inte!!
 
Det borde va förbjudet att ha telefon med på dass. Man ser ngt roligt o asgarvar. Vad gör man när man asgarvar? Jo! Oftast..iaf jag.. kastar mig lätt baklänges i ett hysteriskt Janet-asgarv!! DET är ikke populärt om du sitter på sketan kan jag säga. 
 
Ett asgarv o vatten på golvet.. wha?! Wtf?? Va hände? Pinka jag utanför? Det droppar ju? Från vaar? 
 
Klena mittbena vattenclosetten ala nästan ny är kinkig. Den gillar inte en knuff i magen av en skrattande kuf som mig. Hon surnade till, knäckte en skruv o kasta vatten.. på golvet..
 
Stefan fick nattjobb. Tur jag har en händig man o en toalett i dotterns lägenhet.
 

Min dag!

 Så va den här.. 
 
Som barn var det himmelriket. Man önskade bara att få komma till sin födelsedag asså.. bli ett år äldre.. va?!!?? Waow!!!
Nu för förtiofjärde gången skriker hela kroppen neej neej förihelvete inte meer!!! Inte äldre!! Jag hinner ju inte med vad jag ska göra!!! Kroppen värker o allt tar sån tid att göra, hur ska jag få ordning på allt?!! O så slår man sig med högernäven i pannan o blänger ut i tomma intet, sönderskjuten av livsstressen o krisen som rasar på insidan.
 
Japp.. födelsedag idag.
 
Morgonhurra av familjen med stallsockar och ett par oootroligt bra bralla. De är vind o vattenavvisande, pösiga med slim fit upp till knäna. Små stjärnor av silikon på knä och rumpa. Fleece innertyg så varma o gossiga. 
 
 
Stefan glömde att de köpt dessa byxor redan för suuuperlängesen, så han i panik i går körde för att köpa en present. Ett järn till blev det
 
Finns 12 laggar man kan byta. Allt från smörgåsgrill, munkar till steka kött/grönsaker, genom att byta laggar. En produkt som kommer va huvudartisten i husbilen helt enkelt. Den kommer göra allt! vem behöver spis lixom..
 
Min mor kom med ett fantastiskt fin lerskål med grönsaker o frukt. Det var väldigt trevligt må jag säga.
 
Tyvärr är inte måendet med mig. Så otroligt sliten o trött efter senaste veckornas turbolens. Dålig timing fullständigt. Jag kommer göra ett besök hos Ming o Akupunkturkliniken i eftermiddag o hoppas på attdet vänder. Nästa vecka startar ett nytt kapitel i mitt liv. Jag kommer inte dela det med dig just nu men såfort jag bara har en chans så lovar jag att berätta, precis allt!
 
Det betyder att jag kommer vara lite off ett tag, inte lika aktivt skrivande under de nästkommande månaderna. Håll ut, jag kommer tillbaka o som en ny människa hoppas jag. En ny bättre version av mig själv. Mer up to date. Mer dressad. Med mer skills. Hade jag kunnat köpa ork på burk skulle jag varit ork-beroende o behövts läggas in på rehab😂.
 
Så någon timme till ska jag fortsätta kura med mina vänner i soffan.
 
En kram till dig min vän o tack för du finns❤️
 

Klistra målsnöre

Om man inte når hela vägen, får man lära sig den hårda vägen. Vad kan man göra annorlunda? Förbättra? Hur ser mina möjligheter ut? var i korthuset rasade det? En sjukdom kan göra att det inte spelar någon roll hur bra man än byggt sitt korthus, men det viktigaste lärdomen är ändå: Ge aldrig upp! Andas ut, tänk till, gör det igen.
 
Eftersom jag vet flera som följer mig gillar när jag skriver om vad vi äter, att det inspirerar, kommer här vad vi räddade denna misslyckade dag med. Lite som att klistra sitt eget målsnöre o ändå va nöjd när man passerar det fast i en helt annan variant än vad som va tänkt. Vinnarkänslan är viktig var den än är.
 
Jo! Mat.. mat räddade vi dagen med. 
 
När magen tyckte det var dags för en nypa mat, sprang jag i ilfart till kylen för Chiagröt gjord på chiafrö, cashewmjölk, honung o kanel. Toppad med hallon o odlade blåbär. Himmelskt gott. Tyvärr var det så gott att jag köpslog med Emma o fick hennes portion med. Det är däremot kanske inte att rekommendera. För högt intag av chia kan leda till njursten. Chia innehåller höga halter av oxylater (Precis som tex spenat). 2 msk chia är rimligt. Jag fick säkert i mig 8 msk. 
 
Emma som oxå var vissen lyckades ändå få ner risrullar fyllda med mango, avokado, roccola, spenat, ris med en stekt vitkålsröra som inkluderade salt, vitpeppar, sesamfrö, cashew, pinje, honung, sesamolja. 
Risrullar kan fyllas med vad som. Så enkelt o verkligen ett hett tips för den som tål ris (vilket jag inte gör).
 
Kvällsmat.. au.. detta ständiga hittepo.. Ja, jag gnuggade energiknölarna o fastnade för grönsaksröra med svamp, vattenkastanj, morot, ananas, koriander- o basilika färska blad, timjan, majonäs, pepparrotsvisp, tomatpure, italiensk salladskrydda toppad med färsk ruccola o spenat. Ungsvärmda sötpotatis/pumpa rösti med smak av curry.
 
Efterrätt drog Emma igång mixern för chokladbananglass. 
 
Nu har jag än mer ont i magen fast på ett lyckligt sätt. Iaf i sinnet. Jag har ätit.. tillfredsställd. Underskatta aldrig matens kraft.
 
Stefan fick även han en bra dag. Full tillåtelse att glo en HEL dag på TV. The last Kingdom blev det jag sov till, en vikingfilm, faktiskt helt ok, de stunder ögonen var uppe.
 
Ny dag i morgon o hoppas vara på benen igen. Tyvärr inga bilder på maten men hoppas du får en klar bild i huvudet ändå. 
 
 
Visa fler inlägg