Ha de bra

Djur ska ha de bra!
 
 
Man kan ligga på massagebänken..... gärna med kudde..
 
 
Man kan ta upp två platser i mattes soffa.. bara för vi kan.. o vill.. 
-Ja?! Vad är ditt problem, säger Athena?
 
 
Man kan få ny frisyr.. dels bli av m päls men även ett klantaschl till matte som missar ..uppåt..med saxen o kapar en stor slinga man, bara sådär trots flätning som ska motverka sådant..
 
 
Massage av stora kvasten på inte längre så rädda hästen..Första vibration från saxen o sen torrborst.. mums..
 
 
Exito spänner musklerna innan morgonens mörkerträning.. Fantastisk att rida idag. Så positiv o lyhörd, bra spänst i kroppen. Ääälskar akupunktur..
 
Första boken i mitt nya liv har kommit. Längtar!
 
...och en nyhet! Tänk va, en Janetdag! Gärna😂
 

Helt yr

Jag måste sätta mig ner o bara andas ett tag.
 
Livet är på väg att vända. En sån där livsvändning som sker.. lixom vare sig man vill eller ej. Man bara känner att det är så här det kommer att bli o man har ingen styrka eller kraft att vända. Inte ens rädslan att backa finns. Man bara inser att det är detta som måste ske. Jag blir helt yr av bara tanken. Jag vill vara rädd o skaka. Som Kjell Enhager säger:- Hur gör du när du nervösar dig? Jag kan inte ens det! Ska man skratta eller gråta? Borde jag inte vara rädd? Varför är jag så säker på att det är den här stigen jag ska följa? Jag bara vet. Jag bara.. vet... 
 
Jag tänker inte ifrågasätta min intution. Nu är det klart. Jag kan inte vända åter o inte ett ben i min kropp vill vända åter. Det känns inte ens jobbigt. Wha?? Känn på den känslan! Inte ... ens... jobbigt? Jag tänker fortsätta ha den känslan.. ÄNDA IN I KAKLET!! HÄNDERNA I TAKET! 
 
Idag var Daniel Kleen här för ny genomgång av Exito.
Mkt väl godkänt fick vi! Weeioooohhh!!
Daniel tyckte inte att det eg fanns ngt att sätta nålar för, men.. nu när han ändå var här så "fyller" vi på. Det finns ju områden som måste underhållas, tex höfterna men.. det var inte mkt. Så fick han en nål nere på hö fram kronrand. tre fjuttiga nålar totalt. En liten nick-kiroprakt på vä höft, så liten o mjuk att man nästan inte tror det är sant. Helt fantastiskt. Kan inte med ord beskriva den goa känslan då! 
 
Han tyckte det var en god idé att bara göra ett besök på klinik med honom nu för att stämma av honom mot veterinären eftersom de bara sätt honom så dålig efter olyckan. Det kan vara bra för oss alla för att fortsätta ha 100 koll på honom. Att ha ett starkt team runt sig underlättar när man själv tvekar o är orolig. Eftersom min plan redan var att göra ett besök hos Ylva känns det bra att min tanke var på rätt håll. 
 
Efter behandling släppte jag ut dom i hagen. Då kan man ju bli förbannat på hästfan. Ruuuuuuuusaarrr ut i hagen, bock saltomotal, stegra 180 graders balettsväng med efterföljande lufthansasprång med avslut caprifol! Tjoho dynga över hela Ljungagård, racepacepuckelpist modell svart... wwroooomm.. Jaja... de va den 1500 kr uppeldade.. -Han kan väl för fan kiroprakta sig själv som han håller på, svär jag innan jag går in...
 
Uffe är så irriterad att det inte är han o jag än. Han är som en trotsig 6 åring som gör allt för uppmärksamhet.. Men det är dags. 
 
Jag har fortfarande inte klurat ut hur man gör utan att sko hästarna i vinter. Det är helt blankt i min hjärna. Har aldrig haft ridhästar på vintern.. suck.. maa.. jag får grunna lite till känner jag. Uffe ska ju få skor fram men inte bak.. hmm.. det är verkligen kluvet.. sååå kluvet... Man kan ju bli yr för mindre.. 
 
 

Nejnejnej

 
Söndag.. morgonscones innan tuppen är vaken. Vad innehåller dom idag då? Bananerna är ju slut så det fick bli ett test på hallon, solroskärnor, avokado, polenta.. glömde salt.. ingen sötma.. o så lite mandelhack på toppen.. o ut kom världens goaste scones. Jag börjar tro jag har en magisk ugn eller nått. 
 
Jag kan säga så här: Den som säger det är svårt att äta nyttigt, för dyrt eller inte smakar gott, har aldrig provat enl mig. Jag töjer verkligen på ramarna åt olika håll o utan att ha ngn eg skills på bakning eller matlagning för den delen o inte att glömma min man som endast kunde koka snabbmakaroner o steka bacon kan utan problem göra allt från rawfood, efterrätter eller varmrätter utan ett endaste recept. Gott tycker han oxå det är, mannensom älskar vetemjöl, pommes, vitt socker i långa banor.
 
Exito svullen hö fram vilket var väntat. Om vi ska räkna det på en skala 1-10. Om han var en 7a efter häromdagen när han kändes helt magisk o ”frisk”, var det idag en 4-5a kanske. 
Valde att göra mkt skrittövningar, samla o korta upp alltså inte alls länga ut för att riskera mer belastning. Verkligen rida bakbenen, ha manken mellan benen o hålla bogarna raaaaakt fram, ingen tygel på halsen. Sporrarna var på o var en bra hjälp för att skynda på inner bak i större volter (där han var helt rak) men för övrigt är det hård diciplin för mig att skärpa mina ben. 
Skolhalt upp i tramp, tramp backa tramp, samla samla. Forts nöta hjälperna så vi är överens vad de betyder o inte faller mellan stolarna. 
Han var positiv som han faktiskt varit senaste tiden. Så kul o rida honom. Så man längtar varje morgon när man skuttar (läs stapplar) ur säng.
 
Hopp i väg för höhämtning. Det fixade jag galant. Kasta in o kasta ur. Lätta balar, trodde nästan jag blivit hulken meen naaeee, superduperlätta balar😂
 
Rödbetsbröd m pumpafrö till lunch, med räksallad o ägg. Herre gud så gott bröd jag bakat, yammi!
 
Eftersom vi inte åkte till DKA igår fick vi träna själva hemma idag. 
 
Vi körde en av de för tillfället svåraste koordinationerna. Vi klarar det helt ok stillastående o fram/tbx. Men runt.. asså hur svårt kan de vaaa? 😳
Medsols gick det väl ok till slut men motsols.. asså man kunde inte tro det varens egen hjärna. Tvärstopp. Bytade vi tbx till fram/bak gick det igen. Snacka om att ha en koordinationsglipa i nervsystemet.
Nej nej nej! Blev mitt ledord för träningen, så dumt det låter på film😂
 
Det får ju en osökt att tänka på Lindahs ord om hur hästar borde uppfatta oss. Hon skrev i ett blogginlägg för längesen, att hästar borde uppfatta osssom fyllehundar! O ja, jag måste hålla med. Dryga, talar otydligt, skäller i tid o otid, säger en sak o menar en annan, vinglar, rycker är i otakt.. behövs mer förklaring?
Att sticksträna känner jag hjälper min hjärna att bygga upp fler motorvägar dvs nervbanor. Jag får lättare o lättare att röra mig i min vardag, snabbare på foten o andningen på något sätt känns lättare. Övn med sticksen öppnar upp bröstkorgen o får bogbladen att glida lättare o lättare över bröstkorgen, balansen känns mer självgående. Ja, jag är övertygad om att det ger vinst för insatsen. Tack Patrik på Destrier Knight Academy 🙏⭐️.
 
Vibba o skrittis städat, pannrum städat, sadelkammare, foderkammare oxå städat. Undanröjt. Vinterdäck på bil o släp, gårdsplanen harvad, sten flyttad, ägg kokat... o snart handla.. tror även skratt från sticksträning ger en slant på energikontot🤗.
 
Måndag i morgon. Har massa spännande o nervkittlande samtal att ringai morgon. Livsavgörande beslut kommer att fattas som... förhoppningsvis.. om det går vägen.. kommer vända mitt liv lite på kant ett tag.. men det ärdet värt..om jag önskar mig riktigt hårt vill säga.. snälla du! Önska för mig, jag behöver så många positiva önskningar med mig i ryggsäcken❤️ att jag bara inte kan misslyckas.
 
Tänkte även galoppera luuugnt Exito på slingan. Eg villdag men kommer resten av veckan.
 
Tisdag kommer MD Kleen för ny akupunktur till Exito.
Sen blire vila några dagar.
 
Uffe ska jag sätta igång så sakta. Men.. en märklig känsla infinner sig varje gång man ska starta upp en häst efter bete el som här efter skada. Jag vet inte hur man gör.. totalt tomt i hjärnan?!??? Hallå!!!man blir ju irriterad på sig själv, visst fasen veet jag. Men densidanhar faktiskt oxå rätt trots allt. Jag vet inte UFFES möjligheter till igångsättning...än.. hur han svarar, vad han behöver, jag vet oxå att jag inte kan ge honom de bästa förutsättningarna enl skolboken men vad är näst bäst då? 
 
Det kommer kräva oootroligt mkt av mig igen o .. ja.. helt ärligt.. jag är känslomässigt totalt slut på att sätta igång hästar efter skador att jag knyter mig inombords. Att misslyckas klarar jag inte en gång till även om det inte är mitt fel. Senskador känns som 50/50 o en stor skopa tur.
Ja.. ångest är vad jag känner. Vi är överens att om det i framtiden blir fler hästar kommer det bara va en i taget.
 
 
Visa fler inlägg