Janet funderar....

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja skriva, vad som flyger runt i omloppsbanan, huvudet.. Risken finns att någon jag känner blir stött så jag hoppas att du som läser inser att detta är mina tankar, mina känslor som jag delar med många andra där ute, kanske inte just dig, men andra. Det är helt ok! Det kanske kan vara så, att vi tillsammans kan lära oss något, förändra något, göra något bättre för oss alla? 
Är du en som jag, då är du inte ensam om du trodde det...
 
För tänk! om vi just kunde stötta varandra istället för att hindra varandra? Men vem säger att det var hindra och inte en stötta?
 
Varför är det så svårt som vuxen att höra en tillrättavisning i ridningen? Och var det en tillrättavisning eller helt enkelt ett par kloka ord bara?
Varför är det så svårt att ta kritik, även om det är positiv kritik?
Varför är det så lätt att tolka ord som kanske inte jag ville höra just nu, som något negativt?
Varför maler hjärnan om och om och om igen, på det som är mindre bra än det som är mera bra?
 
Varför är det så svårt att acceptera att kroppen inte är 12 år längre, utan 40+ år och är stelare än ett kassaskåp varje morgon? Vem är jag till att tro att hästen ska gå bättre med ett kassaskåp på ryggen? Är du en av de som väljer att aktivt göra en åtgärd och bli mer mjukglass i lederna?
 
Varför är det fult att inte tycka om just samma inriktning som den man samtalar med? Vad är det som gör att det rynkas näsa för att tex Western inte ligger som topp-ett på min lista som den jag samtalar med? Kanske är det så att vi har olika hästar som gillar olika saker, vi kanske föredrar olika saker i ridningen som förgyller tillvaron, kanske är det så att man inte funnit den guidning som behövs för att man ska förstå/känna detsamma för att vi just är olika? 
 
Varför tror man att alla hästar kan ramas in i samma mall? Vad hände med individanpassning? Är det för att vårt samhälle av idag inte individanpassas åt oss människor, som vi gör detsamma med våra djur? En ram passar alla-punkt!!!! Vad hände med samarbete?
Vad är samarbete?
Vad är en bra ledare? 
 
 
 
 
Exicsterar ordet "snäll" i hästarnas värld? Vad är i så fall det?
 
Vad är det som gör att man som vuxen känner sig tryggare och säkare på ett plan, men väldans osäker på sina handlingar på ett annat plan?
 
Vad hände med självinsikt och självkänsla som vuxen?
 
Hur påverkas du av informationsflödet i hästvärlden? Vad är rätt eller fel? vad är det "sanna/ ända rätta"? Finns det EN sanning? 
 
Det finns en man som jag har blivit helt förtjust i, Kjell Enhager, som iaf kan få mig att tänka annorlunda, som får mig att tänka utanför boxen. Klippet handlar inte om häst utan om livet, att tänka annorlunda.
 
Känner du som jag, att du vill ha fler verktyg att klara av så mycket känslor och informationsflöde runt häst, hästliv och aboslut klara livet för övrigt med bättre självförtroende och styrka, kolla då in Kjell här
 
 
 
Ja, det var några tankar från mig... 
 
 
 
 

Emma Schatz 18 år

Så kom dagen alla föräldrar trodde var så långt borta för deras juveler dvs barnen - 18 års dagen! Det sa bara plopp och sen vart den här, vart tog all tid vägen?
 
 
Nu vart den här för oss och den blev fullständigt fantastiskt lyckad
 
Emma fick välja hur dagen skulle se ut och det är då man är glad som förälder att man introducerat Spa, hahah..
 
Emma valde att åka till Tylösand spa med några vänner. Jag och Stefan fick följa med men tror mest det var för att bära plånboken, hahaha...
 
Vi avverkade några timmar med simning, bubbling, relaxbäddar, utomhusbad, värmebyttor, bastuar för att raskt tänkte jag skriva, men det var en överdrift, jag menar någon timme eller lite till senare dra oss mot Wild West Steakhouse för mat och aktiviteter.
 
Tiden som har gått genom åren har med Emma varit helt fantastiska och jag är övertygad om att denna tjej kommer gå långt i sin karriär. Så målmedveten och framåtdrivande tjej, kan inte bli något annat. Som förälder stöttar jag med glädje en ungdom som vill, vågar, tänker, chansar, funderar, gör om och gör igen.. Det är en bedrift som ska uppmärksammas..
 
Jag tänkte bjuda på lite bilder här, tror inte Emma bli lika glad, men eftersom jag anser mig va en för övrigt ganska snäll förälder, hoppas jag hon bjuder på detta bildspel :)..
 
Emma har redan som liten varit glad för flärd och fina saker. På detta kort fyller hon år  och hon är då inte gammal, två år tror jag om jag inte minns helt fel.
 
Det är inte mig hon fått intresset för kläder, hår och make up från, utan sin mormor
 
Flärden väger i ena vågskålen och i andra finns djuren.. Hästintresset fanns tidigt som synes, Emmas första inomhushäst som sen blev kompis med gunghästen. Den här hängde med ganska länge.
Fram tills hon var 7 år red Emma i Munka Ljungby och hade två små ponnies
 
Men även andra djur har det mysts med, hundar, ankor, katter, marsvin, dansmöss och något udda husdjur som tornseglare, talgoxar, skator (jo dom släpptes ut i naturen när dom blev flygklara)
 
.. inte glömma Elvis, den kastrerade kaninen som sprang lös i fd lägenheten och sov i sängen.. fast här besöker Emma Elvis säng
 
Emma är en glad tjej som utåt är lugn och eftertänksam.. men en riktig spexare mellan varven som har de bästa kommentarer på rätt ställe. Emma är den som får oss att skratta så vi viker oss.
 
Som förälder har man genom åren fått ställa upp på att se alla youtubeklipp som är totalt obegripliga för en oinvigd make up intresserad, fått bistå med öron att lyssna på detaljer och försöka komma med smarta kommentarer som givetvis låter hysteriskt förälderligt och knäppt, men även ställa upp som docka till att fläta hår, göra ansiktsbehandlingar (vilket är ju trevligt) till att... eeh.. mmm.. göra något så totalt omanligt för den manliga parten i familjen.. noppa ögonbryn.. trippelsuck, aj!, suck, men åååå lät det här (skrattar ihjäl mig!!)
 
För tre år sen startade vi Style by Schatz och idag går det i rasande fart fram. Det är en fantastisk resa hon gör som vi  föräldrar får vara delaktiga i. I år kommer det att växa än större. 
Men Emma har en ådra till som sällan nämns... Hon är ett ämne även framför kameran. Vi åkte en dag in till Helsingborg förra året för att ta lite bilder med olika kläder, mest för att det är roligt. Jag är ingen mästerfotograf, bilderna är inte redigerade, men det lyser igenom Emmas passion för det hon gör. Vi var två st som fotograferade och Emma gick bland folk och posade, som om hon inte gjort något annat...
 
Jag fullständigt äääälskar denna bilder på henne, hur nonchalant hon håller i väskan som gör att man tittar på väskan av just den anledningen..
 
 
Så vart vi där igen, med att spexa!!!  
 
 
 
 
Detta är ett foto från en hel del kort som togs med familjens hästar. Hon är så naturlig runt djuren vilket gör det enkelt..
 
 
Nu är det ett år kvar i gymnasiet, samtidigt som hon driver och utvecklar Style by Schatz. Det är mycket som kommer hända detta året på många plan, men ingen jag än kan nämna tyvärr (spänning spänning). 
 
Fortsätt följ Emmas väg genom att titta in här på bloggen mellan varven under fliken Style by Schatz eller på facebook under samma namn Style by Schatz.
 
 
 
 
 
 
 

Martha och mera...

Vissa dagar börjar bli bättre än andra.. Jo så är det faktiskt, skönt att kunna känna av det, man blir ju lite mörkrädd när det är lite för tungt för länge...
 
Idaaaaag är en sån goooo dag!!
 
Först och främst, höll ju på att glömma!!! Wiiee väntade jag ett email om vår Portugalresa så gick inte att sova, hahaha!!! Japp det kom..
 
Solen mötte en i dörren när man gick ut för morgonfodring, underbart! 
 
Glada hästar som kom på inkallning, oyes!
 
Uffes tur att bli riden idag. Testade blommetränset på honom som aldrig passat nån häst innan och se, som en smäck på Uffe!
 
Testade även kimblewick, endast för att se om det kunde va som Lindah och jag diskuterade, att ett rakt bett ligger bättre i mun på han, och faktum är, det gjorde det nog. Men anv det som vanliga ringar utan häv. Om jag säger som så, det var lättare att galoppera honom.
 
Slalom och treklövern på WE banan, övade att finna kontakt till honom att svänga. Det är en fantastisk upplevelse att känna en häst som verkligen kan sitta på häcken, hur du kan sitta på yttern och han blir bara lätt lätt fram, vill man öka farten luta bäcken en gnutta framåt (tänk bara andas ut) för att enkelt med bäcknet komma tillbaks igen.. Det är verkligen jag som måste lära mig rida med mer känsla, även om jag har det mer och mer räcker det inte. Stort leende på läpparna, kära lilla häst, du är awsome❤️
 
Mickan ringde precis när Uffe och jag dejtat klart, så vi drog till ridshopen i Östra Karup som jag inte hade en aning om fanns.
 
Ja, va säger man... Dregglade över det ena efter det andra..
 
Typ ett par sånna här
 
Oh my oh my... Dessa hade oxå funkat
 
Jag är en tweedlover.. När jag tävlade Islandshäst tävlade jag ibland i en tweedkavaj, ibland en pepitarutig kavaj fast oftast en blå Så-där-vanligt-blå.. En sån här hade varit mys att ha
 
Efrersom jag tillhör det sparsamma icke slösaktiga folket inser jag ju rent logiskt att inga av dessa ovan lämpar sig för fritidsryttaren, att jag ska ha en startklar häst inom kort är lika sant som att bevara snö i Sahara.. Så.. Jag får iaf drömma om hur snyggt det skulle kunna va..på mig...
 
Fann lite bra att ha grejor som köptes in...
 
Då kom vi på att Båstad ridshop har ju utförsäljning 50% på allt! Så vi drog dit såklart..
Uuu utsorterat redan, jaja.. Vi skulle ju ändå inte handla mer..
 
Och just då.... Var det som änglaljus kom glänsande rätt framför mig.. Dom bara va där.. Framför näsan.. Ljuv musik.. Mjuka moln.. Och där försvann allt sunt förnuft, säkert smittats av Båstads sjukan ala tennisveckan..
 
MARTHA ridewear! Jag flög en smula... Men nä.. För dyra.. Men då kom Mickans glada tillrop: köp köp köp!!
 
Marthas har jag sucktat efter i flera år...AAAA!!!
 
Det vaaaar ju ääändå halva priset. Provade några modeller men lite besviken, dom är verkligen sydda för stuprörsfolk och inte päron eller äpplerumpore-folket... Gah!!
 
Enträgen Mickan slår ingen på fingsingarna så hon letade raskt upp ett par som satt som en kulglass i sommarsolen... 
 
Ett fjäskgulligulli-samtal till mannen, så vart jag ÄNTLIGEN ett par Marthabrallor rikare och några korvören fattigare.. Halva priset kändes inte fel..
 
 
Så nu du Mia! Nu kan vi slåss om vem som har snyggast Marthisar nästa vecka 😂👍!! 
 
Och inte nog med det.. Jag har tittat efter träns till Exito. Vill ha så man kan sätta kapson i tränset, kostade 1300 spänn och uppåt, ae för allt smör i småland, då får de va..
Har börjat förbereda för att tömma sadelkammaren och tittar igenom alla extra träns, remmar och snören.. Va?! Vad i allsingdar hänger där?!! Och var kom det ifrån? Ettså t träns jag letat som jag kan just kombinera med kapson i tränset om man vil..Asså.. Hahaha!! Oanvänt dessutom.. Ja ibland är det bra att gå genom vad man har...
 
Nu blir det att ligga still tills vi ska skutta, Exito och jag med våra vänner...
 
Oh vilken bra dag!!!
 
 
Visa fler inlägg