BEST BOX på Ljungagård

På lördagen åkte vi till Nydala i Halmstad igen för en ny behandling med BEST BOX för Exito. 
Han var precis lika jäkla ilsk men hade denna gång kedjan på honom för att ha något att kunna sätta mot. Så det gick liiiite bättre.
 
Du  minns värde "blå" så stod stilla första tillfället? Det som inte var så lyckat att det inte steg alls? Det gick på tillfälle 2 upp från 75 till 82. Inte mkt med ok, det var inte väntat, men glädjande.
 
Tanken var att vi skulle åka upp en tredje gång till Nydala men Steffie erbjöd sig att komma ner till Ljungagård. Hon, tillsammans med Sue som kör en annan BEST BOX i Sverige, skulle ändå ner till Malmö. Självklart tackade vi ja, och så blev det. Steffie och Sue kom till Ljungagård under söndagen. Under tiden hade jag lyckats få ihop 11 st behandlingar till dom, här på gården.
 
Vilken härlig dag det blev! Pms kaka, ingefära te, frukt och kaffe bjöds till information, nyfiket folk och djur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inger och Stefan kom med två hästar och en hund inkl skulle ge sig själva behandlingar. En av deras var en travhäst som precis kommit hem från träning så det var verkligen av vikt att hålla den hästen under kontroll. Den andra är en vacker Camargue. Ingen av hästarna behövde återkomma för behandling i BEST BOX just nu. 
 
Hunden fanns misstankar om ett problemområde som faktiskt bekräftades. Då vi även hade veterinär Nina Lundgren på plats, kunde även hon instämma på att den teorin skulle tittas vidare på.
 
En annan häst som kom, som besökt mig på vibrationsgolvet, har vi haft tankar om ev fraktur eller artros då vid försök att vibba den, blev fruktansvärt mycket värre vilket gjorde att vi avblåste besöken. Nu tog hon chans att komma hit då ingen finner problemet med hästen trots kraftig hälta. Ingen artros den känner, ingen fraktur men däremot trolig kraftig muskelinflammation i bogområdet. Det kan förklara varför det blev värre med vibrationsgolv och att man måste vara vaksam när man inte får de signaler man vet man ska få. 
 
Vår egen hund scannade vi såklart. Hon piper förjämnan, gått upp i vikt och allmänt känns bara off. 
 
Va läskigt....
 
Det första.. Hennes gula stapel,som indikerar bla mage/tarm, stress, frihet etc den var 100. Alltså slog i taket. Steffie frågade om Athena fick några magpreparat tex som Losec. -Nej, inte ett dugg, hon får rått kött och sitt torrfoder. Vi berättade när vi testade att ge henne färskfoder från företaget VOOM gick hon upp i vikt och blev skendräktig, därför gick vi tillbaks till torrfoder och vissa slaktrester. 
 
Dessutom hade Athena stressat som bara den under dagen då här var folk och djur ute medans hon fick vara inne. Så det stämde lixom inte alls. Värdet borde vara lågt alt lägre iaf. Steffie sa det är ingen som får 100 på den så vida de inte får något magpreparat då.
 
Hennes gröna stapel som är lungor, härta, immunsystem bla var lågt. Det hängde aboslut inte ihop med den gula stapeln som du förstår här. Värdet är så lågt som 11.
 
På den gröna stapelns text som heter Heart energy center står det grönmarkerat: Purify the body from medication residues and vaccinations...
 
Frågan blev då:- Är hon precis vaccinerad? Svaret är nej, Hon är inte vaccinerad på 11 månader.. 
 
 
De övriga var väl sisådär men visst... småsaker.. sen kommer vi till en annan..
Crown energy center... 56 och så står det: 
Harmonise exposure to vaccinations and medicines that put strain on organs of the seventh energy center
 
.. Ja.. lite radiotystad blev det allt... 
 
 
 
 
Säg mig.. vad är din magkänsla när du ser det där? Vilka känslor får du av var eller vad det är som fela Athena?
 
Sen var det känslomässiga indikationer som att hon är ljudkänslig, svårt att sova och lite av en känslig typ. Inte egentligen stressad utan mer, som kvinnor i allmänhet, är överallt samtidigt..
 
Och nu är vi alla nyfikna på Exito som vi tog nästan sist..
 
Hur såg det ut efter 3 behandlingar då?
 
Jo så här
 
Alla staplar stigit! WAOW! även den blå tadaa! Den var ju Steffie extremt osäker på. Men den steg-ända upp till .. *trumvirvel* 100!!
 
Nu har jag läst dessa papper och 11 st till så jag har fått bra koll på vad som menas nu. På blå, alltså Neck energy center som är skuldra, öron, överarm, metabolism och tittar vi på mentalt är det kommunikation, öppen, vänlig, uttryck, ser vi att den nu strukit alltså behandlat och anser sig vara under kontroll på det som var anmärkning för honom: stärka överarm höger... Det är där vävnadsskadan finns.. tadaaa.. fixat och klart!
Även löst det lilla i hovleden, gud så skönt. Vi kan iaf se nu att hovlederna, enl BEST BOX inte är det stora problemet längre...(eller har det ens varit det stora problemet någonsin kan man ju fråga sig?)
 
Den gula stapeln steg oxå, från 21 dagarna före till slutkontroll 74, känns ju iaf bra och att det är påverkningsbart. Vi ser då att BEST BOX gått in och redat upp lite men det som är kvar är att konversera maten och hans stress.
 
Sen fick han 100 på sacral energy och 100 på heart energy.
 
7 som är crown energy center gick upp ytterst lite. Tittar vi i texten står det: cope lifting in the group with courage and equanimity..
Steffie frågade hur många hästar jag har i min flock.. Ja, tyvärr är de ju bara två.. Hon tror att svaret är så enkelt att han saknar en flock eller vill vara delaktig i en flock. Det kan aboslut vara så. Jag tar mig till minnes när vi åkte hem från Linda på Lyckans Gård för någon månad sen, hur han var på väg att slå sig ur släpen för att få komma ur igen, hur han ville stå vid de andra, hur han ville gå in på ridbanan när de andra var där.. Jag är inte alls förvånad. Jag vet bara inte hur jag ska lösa det för honom. Nu kommer ifs 2 hästar över vintern, men tanken är inte att de ska gå tillsammans utan de ska få en egen hage.. Vi kanske får tänka om där.. Tiden får utvisa.
 
Det som finns kvar i Forhead energeic center är att rensa för bakterier.
 
 
(Allt som är struket är behandlat o anses fixat för dagen)
 
 
 
Så.. i det stora hela såg det ju mycket bättre ut. Mer kiro och aku på höften så var det i det stora hela ganska ok så här långt.
 
Man kan sen fortsätta skala på dessa lager och ställa in BEST BOX för att skala djupare. Jag hoppas få den möjligheten längre fram.
 
De människor som gjort, lämnar jag vid sidan, jag tycker det är privat och måste få vara så. Stefan kan jag nämna en punkt som var ganska kul.. eller två.. som kom upp.. Dels att han är envis (jag vet) och att han gör helst saker själv och förlitar sig inte på andra.. Den stämde oxå.. Vi alla undrar hur fasiken den kan läsa av människan chakran?? 
 
Är du lika nyfiken som vi är på BEST BOX ska du få en länk till den svenska kontakten Mikaela Wright här. Hälsa från mig, Janet på Ljungagård. Samla några stycken i ert område och ni kommer få en demo som får er att trilla av skorna. Bjud gärna in större stall i er omgivning (gren oviktigt) gärna om ni har någon veterinärskontakt i närområdet eller hovslagare etc.
 
 
 
VAD HAR DU ATT FÖRLORA??!!
 
Säger som Arne Koets - Just do it!
 
 
 
 (Ps.. frågan behövdes aldrig ställas..än iaf. Det verkar påverkningsbart än så länge. Men jag har en teori som jag kommer dela med mig av i nästa inlägg, så häng kvar)
 
 
 
Visa fler inlägg