Varför rätt när det kan gå fel?

Måndag.. say no more...
 
Dags för blodprov i Helsingborg. Vi har anlitat Werlabs för det ändamålet då jag inte kunde få den allmänna sjukvården att ta prover på mig utan ifrågasatte mitt önskemål o inflikade med ofina kommentarer. Tyvärr betyder det att man blir urfattig men vi har inget val helt enkelt. Så det fick bli så denna gången. Vi får leva på råa rödbetor helt enkelt om det skulle svida i kulisserna...
 
Blodprov betyder ingen mat sen i går vid 20 tiden. Ingen större fara för min del, jag är van vid att ha fastedagar ( ofrivilliga sådana eller planerade utifrån aktivitet) men Emma mådde mindre bra vid provtagningen.
 
Att köra i storstad är eg inga problem för mig men senaste året kör jag nästan ingen bil alls från att kör flera mil om dagen innan. Känner mig som en kärring bakom ratten. 
 
En hörna på en bil stack ut i vä filen, asså fan jag ska fram (Dra in rumpa Brita så jag kommer fram o förbi) så jag glömmer lixom blinkers.. eller nä.. det gjorde jag inte.. jag tittar i spegeln o han på hö flanken va en bit bak så jag lixom bara svänger snabbt ut för o komma fram o förbi, inte bromsa trafiken juuu.. Sur blev han, en tuta hade han oxå, de hörde jag.
 
Arbete på väg o massa maskiner o gul/röda däck över allt, bussar som körde o nya gula streck i marken o där .. får tant Janet motorstopp.. japp mitt i bara.. Inte pinit alls en måndagsmorgon kl 08.00 o alla som redan är försenade till jobb som jag sinkade.
 
Vi hade tur o kom rätt på Privatkliniken från parkeringshuset på Knutan. Väntetid men gick ändå bra. Emma seglade iväg lite i blodbanan men återfick sinnet.
 
Iväg igen till nästa plats som var Bauhaus. Ner från parkeringshuset, in i smeten. Motorstopp! Asså! va ee de härr! Jag får aldrig motorstopp! Sen blev det ett omen hela färden, fel växel, fel fil, fel hastighet (eller ja, ok vi säger fel) fel i parkeringsrutan, snubbla in lampavdelningen med kvastskaft, nej, inga lampor nerslagna hur overkligt det än låter.
 
Har du sett mig i andra kläder än ridkläder? ahhahah! Fast nu ljög jag! Det där ÄR ridkläder! Märket Marta i jacka o byxa som tillhör de "finare" slaget i märkesväg på hästkläder.. hihiii.. Såklart har det inte varit i stallet än, fy o skam på torra land. De ska vankas o nötas i vanliga livet först. Marta var (är nerlagt vill jag minnas) ett väldigt dyrt märke, iaf för mig.
 
Lämnade åter trådbackar för 1500 spänn o trodde de vi handlade gick att dra av på den summan men ack, inte... Det tar ju tiiiid innan de pengarna är åter på Bauhauskortet serru.. Nädå så enkelt är det inte.. O där stod vi.. Men ut vi kom o slapp stå.
O nu hur få in 5 kvastskaft i den redan fullproppade bilen? Allt går med lite vasselin. Vi tröck in skaften, men jag har sett Stefan göra detta förr. En hörna på en högtalare som klapp bakrutan o den här dagen ska vi inte göda med mer misslyckande. Stoppade in skaften mkt försiktigt. Det gick, hel ruta. Hepp! Rätt!
 
Vidare till Cash för att handla storpack där vi trodde vi slog till o va fräsiga som visade sig vara bara storpack o inte billigare, inte ens en smula billigare, så vi la tillbaka hälften. Sprang förbi hästtäcke som kostade under Ullaredspriser, men jag började vid detta laget ana ugglor i brevlådorna så jag vågade helt enkelt inte köpa dessa täcke. Med min vanliga snåljåps-fasoner o dagen då det mesta verkar gå åt pipan skulle jag väl komma hem med något som inte alls passade o bränt pengarna. Så jag vände på klacken, fast det var säkert fel, jag skulle kanske tagit dom o tjänat en hacka? (som man sen förlorar på nästa karusell)
 
AD Center, lämna grejor. Inget kvitto. Hittar inte saken i datorn vi köpt, jag säger det är köpt i Ängelholm men var köpt i Laholm (same same.. typ) 
 
Nu till Väla för lunch. Parkerar snett i rutan, kommer på att jag har en terapi tid om 6 min o inget headset. Rusar in i ilfart på Claes Ohlsson, fram till kassan , hostar upp en 100ing rycker åt mig headsettet, rusar bort till mattorget i hörnan där vi köper räksallad, borden var dösnuskiga, rusar till servetterna, drar ett snabbdrag på bordet, kastar ner baken i soffan, rycker upp förpackningen, 15 sek kvar... räta ut sladden som alltid ska trassla in sig, i med sladden, i med snäckan passar inte ena örat, fasen fel öra testar andra... 5 sek.. kom igen..pliiiing! Telefonen ringer o jag var precis klar med ena snäckan. Peh!
 
Ett bra terapisamtal senare, en räksallad uppäten, en lingodricka syndigt kasat ner i magen.. var jag stolt o lugn. Gillar min terapeut mkt o så bra att kunna ha skypemöte var som. Verkligen en tillgång. Rolig, skrattfrisk o rundgo kvinna gissar 10 år äldre än mig. 
 
Hem o in på kontoret. Fakturor, bröllop, handpenning, planering.. Athena in ut framför fötterna. Mina fötter i kanten på det nya upphöjda golvet in till skrivaren, ajjjeee!
 
C blev G o 3 blev 8.. ja.. suck... Att jag ens fick gjort några fakturor rätt idag är nog ett under. Granskade alla namn 4 ggr så jag inte skrev fel på kund .. igen.. har hänt ja.. men vill inte de ska hända idag... hahaha
 
Måndag som bekant slipper hästarna mig. Men sitter o funderar om jag ska boka en vettid till Exito för en snabbkoll bara.. Varför? varför inte? förändrar det något? Ja.. det som är viktigt är ju att se till att något inte blir kroniskt annars spelar det ju mindre roll. 
Det ska även bokas en ny akutid till honom o Nina kommer o kollar tänderna nästa vecka. Uffe ska få skor så snart väderleken ändras till halka. Eftersom han går med aluskor måste dom broddas direkt innan de hinner slitas så vi får väl se när halkan kasar in helt enkelt. 
 
Ständiga frågan, vad blir det till kvällsmat.. 
 
 
Visa fler inlägg