Janet funderar....

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja skriva, vad som flyger runt i omloppsbanan, huvudet.. Risken finns att någon jag känner blir stött så jag hoppas att du som läser inser att detta är mina tankar, mina känslor som jag delar med många andra där ute, kanske inte just dig, men andra. Det är helt ok! Det kanske kan vara så, att vi tillsammans kan lära oss något, förändra något, göra något bättre för oss alla? 
Är du en som jag, då är du inte ensam om du trodde det...
 
För tänk! om vi just kunde stötta varandra istället för att hindra varandra? Men vem säger att det var hindra och inte en stötta?
 
Varför är det så svårt som vuxen att höra en tillrättavisning i ridningen? Och var det en tillrättavisning eller helt enkelt ett par kloka ord bara?
Varför är det så svårt att ta kritik, även om det är positiv kritik?
Varför är det så lätt att tolka ord som kanske inte jag ville höra just nu, som något negativt?
Varför maler hjärnan om och om och om igen, på det som är mindre bra än det som är mera bra?
 
Varför är det så svårt att acceptera att kroppen inte är 12 år längre, utan 40+ år och är stelare än ett kassaskåp varje morgon? Vem är jag till att tro att hästen ska gå bättre med ett kassaskåp på ryggen? Är du en av de som väljer att aktivt göra en åtgärd och bli mer mjukglass i lederna?
 
Varför är det fult att inte tycka om just samma inriktning som den man samtalar med? Vad är det som gör att det rynkas näsa för att tex Western inte ligger som topp-ett på min lista som den jag samtalar med? Kanske är det så att vi har olika hästar som gillar olika saker, vi kanske föredrar olika saker i ridningen som förgyller tillvaron, kanske är det så att man inte funnit den guidning som behövs för att man ska förstå/känna detsamma för att vi just är olika? 
 
Varför tror man att alla hästar kan ramas in i samma mall? Vad hände med individanpassning? Är det för att vårt samhälle av idag inte individanpassas åt oss människor, som vi gör detsamma med våra djur? En ram passar alla-punkt!!!! Vad hände med samarbete?
Vad är samarbete?
Vad är en bra ledare? 
 
 
 
 
Exicsterar ordet "snäll" i hästarnas värld? Vad är i så fall det?
 
Vad är det som gör att man som vuxen känner sig tryggare och säkare på ett plan, men väldans osäker på sina handlingar på ett annat plan?
 
Vad hände med självinsikt och självkänsla som vuxen?
 
Hur påverkas du av informationsflödet i hästvärlden? Vad är rätt eller fel? vad är det "sanna/ ända rätta"? Finns det EN sanning? 
 
Det finns en man som jag har blivit helt förtjust i, Kjell Enhager, som iaf kan få mig att tänka annorlunda, som får mig att tänka utanför boxen. Klippet handlar inte om häst utan om livet, att tänka annorlunda.
 
Känner du som jag, att du vill ha fler verktyg att klara av så mycket känslor och informationsflöde runt häst, hästliv och aboslut klara livet för övrigt med bättre självförtroende och styrka, kolla då in Kjell här
 
 
 
Ja, det var några tankar från mig... 
 
 
 
 
Visa fler inlägg