WE träning nybörjare

När katten är borta brukar det heta..
 
Skutteritränare Anna Maria Andersson Munka Ljungby, är bortrest, så vi var tre som passade på att testa WE banan igår.
 
Jag tog Exito (PRE/Lusitano) 6 år. Vi har inte alls kommit långt i ridning då han har mkt kvar i bara grundhantering som måste klicka. 
 
Heidi, min söta goa kusin som är en mycket duktig dressyrryttare ville testa något nytt av nyfikenhet, så hon lånade Tyr som gått teknikbana nu i några år, dessutom tävlat debutantklass WE faktiskt..
 
Maggie, en härlig dam i sina bästa år med fjordingen Ambra 7 år. Ambra har varit krasslig sen i höstas men på bättringsväg. Inte van att ridas borta, lite svålastad så här övervanns massor för detta ekipage. 
 
Ambra gjorde bra ifrån sig, nykastrerade Uffe tände direkt på stodoften och likaså Exito. Det är helt otroligt vad dessa PRE nerver kan tända på bråkdelen av en sekund...Ambra höll sig i skinnet, duktiga häst. Maggie som inte heller testa WE så mycket skrittade lugnande några hinder. Mia hjälpte till när det blev lite läskigt..
 
Heidi klurade vidare på ridstil/teknik och hinder. Alla vet vi hur knöligt det är att rida andras hästar men det gick bra. Tyr skpja bara lite aprillo med henne😂...
 
Men hindren gick bra, Tyr vet vad som gäller men man måste ha vikten rätt, rida på ytterhjälper och inte tveka, han är duktig nu på att fostra sin ridmänniska..
 
 
Även torröva grind gick super, sen med repgrind funka lika bra baklänges som framlänges
 
 
Så måste man ha vilopaus och fundera lite..  
 
 
Exito... Ja vad säger man..nybörjartur? Inte ett endaste hinder reagerade han på?! Någon klappar i händerna och säger Gud så bra, nä det tycker inte jag. Vad är akilleshälen? Inte högt inte lågt inte sidan.. Hmm.. Tja kanske inget ..
 
Mjo, dofter och  energier... Något som är för människan svårt att känna, förstå när det händer och att inte sända ut eller svara på.
 
Först svarade han på Heidis dofter som luktar sto från hennes häst, till och med lyfte ut femte benet och spände upp det (Nikki gjorde likadant)
 
Därefter svarade han på Ambras doft och Uffes energi (som är nykastrerad)..Men fortfarande helt ok..
 
När vi red från gräsbanan mot Boris hage i sikte razzlade energi från 2 till 200 på en sekund! Där är man tacksam att ingen av de andra svarar på den energin så genom fokus på att hålla mig själv mitt i honom och lugn, inte gå över eller in i strömtråden och få ner energin igen lyckades vi snabbt få tillbaka honom till arbetsläge.
 
 
 
Kan han hålla sig i skinnet kommer han bli en WE kung! 
 
Foto och än bättre film är bra som information när tränare saknas. Såg att jag lägger huvudet på sne, moorrr.. trams man har för sig, så skärpning på den!! Så fota och filma er själva ofta!!
 
Framsteg för alla! Vi hade kul! Vi lärde oss nytt. 
 
Vill DU vara med på WE banan en dag? PMa på fb eller maila ljungagard97@gmail.com så bokar vi en dag!