Ekollon år i år!

 Ekträdet som gett mig ångest är ett minne blott. Dock var vi tvungna att fälla det in i vår hage. Behöver jag säga att vi nu har, utan att ljuga, miiiilliiijoners ekollon på marken!!!. GAHR!!!! Iiiii!! Började plocka för hand. Diskbråcket gick upp av bockandet o krypandet, jag gav upp!
 
Eftersom jag har världens bästa man kommer han ta hem traktorgrävare o tippsläp o vi gräver bort första jordlaget helt enkelt. Den delen av hagen är nu avstängd, kan jag säga.
 
 
Det är fler som älskar spåret. Full rulle på Athena!
Hann bara fota henne när hon var färdigsprungen..
 
Det är ett ekollon år i år. Var rädd om din pälskling. Ekollon är magiskt giftigt för hästar. Varje år dör lamm, ungkor o hästar pga av det o många blir extremt sjuka. Lever o njurar tar stryk, lika så frätskador i strupe o magsår, tarminflammation. Jag förlorade en mkt framgångsrik dyr tävlingshäst i slutet på -90 talet pga ekollon, det vill jag aldrig mer vara med om. Historien om Faxa kan jag berätta vid ett annat tillfälle.
 
 
Jasmines Noblesse har skadat sig i hagen. Senskada. Vibbas här o körde m pharmalight idag. Även Jasmine
Behövde vibb o pharmalight. Nobbe ääälskar vibban😊. Han vibbade i onsdags oxå, svullnaden var något mindre, efter vibb o pharma var kvarvarande svullnad mjukare. Cirkulation på G, tack för det. Ett stort lass m Arnica drog vi på oxå. Nobbe ville inte kliva av vibban, han ville mysa mer.
 
 
 
 
Uffe o jag gick till sjön. Han var glad att komma utanför tomtgränsen. Benen såg ok ut, något lite svullnad vä fram idag. Kylde m vatten, såg helt ok ut efter det.
 
Uffe är verkligen den snällaste häst jag haft på många år. Han märks inte, syns knappt, hörs sällan. Som en skugga följer han en. Älskade lilla häst. Jag är så glad du finns hos mig.❤️