MD Kleen 4

Så var det dags för omgång 4 för Exito. Akupunktur och kiropraktik, idag med Mia istället för Daniel. Han satt i en ödslig stuga i Norge för att skriva på en örtbok.
 
Att skala en lök är ju verkligen rätt uttryck när man återrehabiliteras efter trauma/skada. 
Vi började i april med att få igång cirkulation i kroppen. Flödet var obefintligt. Han hängde helt över höger fram med grov rotation i bålen. Bäcken var roterat både fram/bak o upp/ner, noll reaktion på att kunna stretcha rygg/skjuta rygg. Allt detta gick att se för en lekman när det pekas ut o får helt plötsligt en förklaring. 
fokuserades på bäcken o cirkulation. 
 
Sen i april har det förändrats, inte bara till det bättre utan ibland nästan sett kaos ut.. o de har de säkert varit med, inne på insidan.
 
Nånstans i somras hade han nervkänning o som en stöt i höften släppte han hela bakbenet vilket såg otäckt ut, speciellt i nedförsbackar, gång på gång. Detta är nu i höst 95% borta. 
Svullen o vätskefylld m värme över hö framkota närhan var skodd. Skoddes av o svullnaden är obefintlig o kommer nått litet när han står på box/står still. 
 
Idag kan han skjuta rygg rejält, flytta sina höfter o hela bakparti graciöst som en katt o det glädjer mig att morgongympan även för hans del gör verkan.
 
Det har en tid knäppt i en led någonstans baktill. Inte gått att säga var men gissade bärben-höftled men icke.. bakknä hö stackare mest. Inget att oroa sig för blev svaret, mer träning o styrka bara, check på den.
 
Nacken o hals tillsammans med ryggövergången till länd behandlades. I övergången rygg-länd sitter även andning/diafragma o vi funderade lite kring det. Finns ingen smärta i rygg utan kan va så att hans andning har svårt att funka optimalt.
 
Kiropraktik båda bogar o halskotpelare 4-5. Fick även lära mig lite nya stretchövningar som vi ska lägga till i morgongympa.
 
När vi kiropraktade hästarna på jobb, gick de alltid 20 min efter behandling, på skrittis. det hette att det nya kroppsmönstret o nya flödet ska hållas öppet direkt. Om man ställer in häst i box/hage kommer kroppensjälv välja att gå tbx till det gamla, kroppar är lata när de själva får bestämma.
 
Såg även behandlare från Sydamerika göra detsamma, Polohästar blev behandlade o togs så fort devarvakna igen efter behandling, ut i trav som handhästar. 
 
Därför gjorde jag valet idag att ställa honom på skrittis 15 min med pyyyyyttebacke (för minimalt motstånd o inte flatmark o styltben) direkt efter behandling. 
 
 (Bilder vill inte laddas upp tyvärr)
 
Nu kallar bröllopsförfrågningar, inkomst, utgifter, mappar o papper på mig.