Gummisnodd och trygghet

Det är fortfarande många tårar.. Han är så saknad så det värker i hela mig.. Jag känner mig vilse och ingen trygghet finns i den lilla flocken som är kvar. Det gör ont att se hur vilse även dom är. Det är samtidigt så fantastiskt att inse hur mycket en häst kan göra för tryggheten.
 
 
Han var inte ledaren men han hade en självkänsla och självklarhet i sin person som inte gick någon förbi som förstår häst. Han gav Tyr trygghet även om dom slogs ett helt år innan det lugna sig..
 
Tyr försöker nu axla en roll som är för stor för honom, tyvärr drabbar det de andra två varpå Exito inte mår bra. Tyr får då gå själv.. Inte alls vad jag önskar..
 
Hur många är det som funderar över dynamiken i hagen? Hur många vet hur deras häst mår med sina rumskamrater? Ibland går det inte att lösa och även om vi har marker att lösa det, har vi inte individerna att lösa det med.. 
Trygghet är en nyckel som många missar eller förstår..
 
Trygghet är precis vad jag själv behövet just nu. I allt kaos är den enda trygghet att få sitta upp på Tyr.. Vi känner varann..vi vet var vi har varann..inget nytt..bara tryggt,lugnt... Att få andas..något som är normalt..
 
Tyr har en "grej".. Han är som en levande kompass på var HEM är.. Man kan säga till Tyr -Gå hem! Så går han hem om han så är flera km hemifrån..
 
 
Man tror ibland att hela han är sned, som en banan.. Men Gud så kass man är tänker man, men så vänder man 180 grader och vips så är han lika "sned" åt samma håll fast med andra sida hahaha!!! 
 
Så tryggt, hem kommer man alltid..som om man satt fast med en gummisnodd plopp!! Så var man hemma i rasande fart..
 
Vi gör så gott vi kan för att finna ett nytt "normalt" som vi alla kan vara överens om, hästar som människor.. Hästarna tillhör vår familj, vi skojar och säger att vår familj är 8 tunnland stor..
 
 
Var rädd om din vän, se han, hör han, lev med han...